Iako je tuširanje dio vaše dnevne rutine, trebate znati kako vam taj ritual isušuje kožu na pojedinim mjestima...
 Foto: iStock
Činite li to i vi?

Tuširate li se baš svaki dan, ova tri dijela tijela perete prečesto

Osim što se ne preporučuje svaki dan šamponom prati kosu, jednako tako nije dobro svaki dan gelom za tuširanje tretirati određene dijelove tijela...

Sasvim sigurno vam nije promakla informacija kako nije baš uputno prati kosu svaki dan, osim ako se na poslu baš jako ne znojite. I to ono baš jako - da vam je i kosa mokra od znoja. No, čak i tada, trebalo bi izbjegavati svakodnevno šamponiranje kose.

Dobro ili ipak ne?

A što je s ostatkom tijela? Neki bi rekli kako je logično da bi svakodnevno tuširanje trebalo biti dobro za kožu. Međutim, svakodnevno nanošenje gelova za tuširanje ili sapuna nije baš preporučljivo.

Naime, koža na našim udovima, odnosno na rukama i nogama, ne proizvodi toliko masnoće da bi je trebalo stalno trljati i šamponirati. Stoga će svakodnevno pranje tih dijelova tijela izazvati nepoželjne učinke - suhu, iziritiranu, osjetljivu i perutavu kožu.

Dakle, ako se tuširate svakodnevno, gelove za tuširanje nanosite samo na one dijelove tijela koji su masniji - pazusi, vrat, stopala i stražnjica.

Dovoljna je voda

Pitate se koji je treći dio tijela koji bismo trebali izbjegavati prati sapunicom svaki dan? Možda će vas iznenaditi, ali riječ je o preponama. Naime, iako se iz higijenskih razloga preporučuje kako se intimni dijelovi tijela moraju prati svakodnevno, činjenica je kako nam je za to dovoljna čista voda. Stoga, klonite se sapuna kada su ruke, noge i prepone u pitanju kako si ne biste učinili više štete nego koristi.

I na kraju, ne zaboravite na hidrataciju kože nakon tuširanja i kupanja jer o njoj također ovisi koliko će vaša koža biti zdrava i elastična.

Linker
18. travanj 2024 21:33