FOTOGRAFIJE: FOTOSTORM GETTY IMAGES
malo truda i puno ljubavi

Tu i tamo dobro je svoje poslovno okruženje još malo USREĆITI!

Velike stvari rađaju se onda kada se najmanje nadamo. Nemojte propustiti priliku


Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, autorica bloga www.7thsensecoaching.com


Volim svoj posao. I da - znam da je to čisti blagoslov. To ne znači da nema tu i tamo teških dana, sumornih suradnika i situacija za vrištanje. To samo znači da vjerujem u ono što radim, uživam u kreativnosti i ne nosim grč u želucu kada se sjetim da vikend uskoro završava. Ipak tu i tamo dobro je svoje poslovno okruženje još malo USREĆITI. Ja to redovito radim s nekoliko sasvim običnih stvari.


Tehnika smirivanja

Jedna od njih je fina krema za ruke. Našla sam jednu pravu riznicu prirodne kozmetike pa kremica miriši na cimet i lavandu. Kad sam u stresu jednostavno poput nekog tajnog drevnog rituala sasvim mirno otvorim svoju +TUBICU+ i njome zamirišem cijeli ured. Onda poput šamana istrljam ruke i našnjofam se mirisa svojih osvježenih prstiju. Iza toga i um i prsti rade puno bolje, a oni koji vjeruju u čaroliju znat će da se radi o dokazanoj aroma-tehnici smirivanja.

Dobra vaza je druga po redu čarobna stvar na mojem poslovnom stolu. Jedna sasvim obična, full jeftina staklena obla vaza na mojem stolu ne služi za cvijeće već za pohranjivanje dobrih stvari. Na šarenim post-it listićima svaki tjedan zapišem nekoliko dobrih i inspirativnih stvari koje su mi se dogodile tijekom dana i jednostavno ih ubacim u vazu. Iako u njoj uopće nema cvijeća, nalazi se šareni izvor svih mojih pozitivnih misli. Jedan pogled je dovoljan da se sjetim koliko je odličnih stvari kojima sam okružena. I na koje premalo obraćamo pažnju.

Treća magična stvar je mali rokovnik kojeg sam donijela s Cipra i u koji upisujem sve ideje koje mi se čine zanimljivima koliko god glupe ili pretenciozne bile. Dok sanjarite pristupate zapravo drugom dijelu svoje osobnosti koji ne njegujemo dovoljno. Ipak kad u njega imamo uvid, rađaju se sjajne stvari koje brzo mogu i nestati ako ih ne čuvamo. Bilo koja ideja za posao, pjesmu, sliku ili pothvat kao plod vaše kreativnosti vrijedi cijelo malo bogatstvo. Velika je šansa da ćete je i ostvariti ako se nalazi na papiru. Držite zato podsjetnik blizu jer se i velike stvari rađaju onda kada se najmanje nadamo. Nemojte propustiti priliku...

Učinite svoj stol svojim sigurnim i kreativnim prostorom. S malo truda i puno ljubavi.

Linker
19. travanj 2024 02:22