Ako nosite torbu na plažu, neka vam ne bude teško ubaciti nekoliko sitnica više nego inače.
 Foto: Shutterstock
Odmor bez stresa

Trikovi za još ugodnije uživanje na plaži

Znate li da dječji puder može riješiti vječni problem pijeska koji se lijepi za kožu? I da obični balon može riješiti problem uha punog vode? Otkrivamo kako maksimalno uživati u zasluženom lješkarenju na plaži.

Pješčane plaže su prekrasne. Na fotografijama. Osobno, radije biram kamene plaže jer ne volim kada mi se pijesak zalijepi za kožu, kada ga je pun ručnik, torba i zapravo sve što sam ponijela na plažu. No, surfajući internetom naišla sam na nekoliko jako dobrih savjeta koji mogu ukloniti takve ljetne probleme. I još puno savjeta kako provesti bezbrižno ljeto na plaži.

Donosimo vam nekoliko trikova koje ću i sama isprobati kada dođe vrijeme mog godišnjeg odmora.

1. Ušijte mali jastuk u ručnik za plažu

Ako ste jedni od onih koji se ne mogu namjestiti na plaži, a plastični jastuci vam jednostavno nisu udobni, poslužite se ovim trikom. U ručnik ušijte mali jastuk i tako ćete imati udobno uzglavlje na koju god plažu krenete.

2. Pričvrstite ključeve na pluto

Koliko vam se puta, posebno muškarcima, dogodilo da ste skočili u more s ključevima pa ste morali roniti kako biste ih izvadili iz mora. Ovim jednostavnim trikom to vam se više neće događati. Pričvrstite ključeve na pluteni čep. Čep će, zajedno s ključevima, plutati u moru te ga nećete morati tražiti.

3. Na plažu ponesite plahtu s gumicom

Ovo je najbolji savjet za one koji se, kao i ja, groze pijeska koje se zavlači u stvari. Umjesto ručnika, na pijesak stavite plahtu s gumicom (da gumica bude okrenuta prema gore) pa na rubove stavite torbu ili prijenosni hladnjak, odnosno nešto što je čvršće kako bi vam gumica bila podignuta. Dobit ćete izgled bazena na napuhavanje, a podignuti krajevi plahte štitit će vas i stvari od nakupljanja pijeska.

4. Ponesite baby puder

Taj čudesni bijeli prah stavite u tkaninu, najbolje da puder stavite u čarapu i čvrsto stegnete. Kada vam se nakupi pijesak na stopalima, nogama i rukama, čarapom napunjenom baby puderom prođite po
tom dijelu tijela i pijesak će odmah nestati.

5. U torbu za plažu stavite vakumske vrećice

Vakumske vrećice poslužit će vam da sačuvate mobitel, tablet ili druge elektroničke uređaje od dodira s vodom. Spremite svoj mobitel u vrećicu, zatvorite je i bit ćete sigurni da će biti zaštićen od vode. Ako pak ipak ne želite stavljati mobitel u većicu, a bojite se da će vam pijesak ući u uređaj, zamotajte ga u plastičnu foliju.

6. Papirnate ili plastične čaše

Još jedan trik za one koji ne vole pijesak. Kako biste spriječili nakupljanje pijeska na plastičnim bocama, ponesite papirnatu času i nju stavite na pijesak, a hladnu bocu s vodom ili sokom stavite u papirnatu čašu.

7. Zamrznite bocu vode

Kako biste što dulje održali hladnim svoje piće na plaži, prije spavanja napunite bocu do pola vodom i stavite u zamrzivač. Voda će se zalediti, a u boci će biti prostora da kasnije ulijete sok ili drugo piće koje želite piti na plaži, a veliki komad leda dulje će hladiti vaš napitak.

8. Okrenite japanke

Zasigurno vam se mnogo puta dogodilo da pri povratku kući ili odlasku na kavu s plaže obujete japanke ili sandale koje ste ostavili da stoje na suncu te vas tada stopalo zapeče od užarene obuće. Kako biste to spriječili, okrenite japanke tako da đon gleda prema suncu, a dio obuće u koji morate kasnije staviti stopalo ostat će normalne temperature jer će biti okrenuto prema podu.

9. Rješenje za opekline

U kalup za led ulijte losion poslije sunčanja ili, još bolje, aloe vera gel. Stavite ga u zamrzivač kako bi bio spreman u slučaju da se opečete na suncu. Kockicu izvadite i njome prolazite po mjestu koje ste opekli. Led će vam ohladiti, a aloe vera smiriti kožu.

10. Odčepite uši balonom

Ako volite roniti te vam se zbog toga često začepe uši, uzmite balon i pušite u njega. Bitno je da prilikom puhanja u balon začepite nos i uši će vam se odčepiti jako brzo.

Linker
23. travanj 2024 07:05