Priče su zaista tužne

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Nevjerojatne priče

Toksične obitelji: Mama me uvjeravala da se vratim bivšem jer me ‘udario samo jednom‘

Teško je prekinuti odnose s obitelji, ali ako nas čine nesretnima ili uništavaju naše zdravlje, to moramo učiniti


Obitelj ili određeni članovi obitelji mogu biti itekako toksični. Nerijetko to ne želimo vidjeti, ali nažalost to može dovesti do traume. Teško je prekinuti odnose s njima, ali ako nas čine nesretnima ili uništavaju naše zdravlje, to je neophodno

O tome su progovorili i korisnici BuzzFeeda. Jedna korisnik je postavio pitanje: Kad ste shvatili da je član vaše obitelji toksičan? Naravno, brojni ljudi su imali odgovore i priče su stvarno nevjerojatne.


Pas joj je važniji od mene

Razboljela sam se toliko da su me bolovi sprječavali u hodanju i nismo znali što je uzrok. Moja mama je trebala prijevoz za liječnički pregled izvan grada i moj muž joj je htio napraviti tu uslugu. Međutim, dijete nam je bilo u ljetnom kampu. Zato sam pitala zajedničkog prijatelja može li on pokupiti dijete jer bih inače ja morala hodati, što je bilo teško. On se složio. Mama je znala za ovaj dogovor. Međutim, mama me nazvala to jutro i rekla da njezin pas treba kod veterinara i da će zajednički prijatelj to napraviti, a ja sam morala napraviti novi dogovor za dijete.

Bila sam slomljena jer je moja mama odabrala psa umjesto mene. Kad sam joj to rekla, ona je odgovorila "Što da Mikey umre?" U tom trenutku nismo znali hoću li ja umrijeti. Svaki put kad pas kihne, ona se uplaši, ali ako joj se dijete razboli, koga briga.

  • jennym13


"Udario te samo jednom"

Mama me pokušavala uvjeriti da se vratim bivšem jer "Udario te samo jednom" nakon što me udario po licu. I ne sam to - riječi moje mame bile "Ti si samo vrtlarica, a on je odvjetnik".

  • ednjune


Predebela je za poremećaj prehrane

Kad sam bila tinejdžerica, završila sam na hitnoj jer sam popila previše laksativa kako bih izgubila na težini. Čula sam liječnika kako priča s mojoj mamom u hodniku i govori joj da imam poremećaj prehrane te da trebam profesionalnu pomoć. Ona je odgovorila da sam predebela da bih imala poremećaj prehrane.

  • jessindeed



Ignorirali su me kad sam javila da mi je dijete umrlo

Nisam blagoslovljena dobrom braćom i sestrama (ukupno ih imam osam). Godinama sam tolerirala izbjegavanje, ponižavanje i zlostavljanje. Započelo je kad sam imala oko 10 godina. Rečeno mi je da nisam dio obitelji i da ako umrem, nikog neće biti briga. Nisam smjela sudjelovati u blagdanima i kao odrasla osoba nisam pozivana ni na jednu obiteljsku zabavu. Božić je bio nagori. Rekli bi da nisam vrijedna biti dio njihove proslave, a onda bi svake godine ispred mene razmijenili darove između sebe i mojih roditelja. Jednog sam Božića bila trudna i rodila početkom veljače. Počeli su me vrijeđati, ponižavati i ismijavati. To je čak potaknulo prijevremene trudove i porod. Rodila sam zdravog dječaka, međutim, dijete sam izgubila godinama kasnije. Kontaktirala sam ih sve kako bi ih obavijestila, ali su me ignorirali pa sam tugovala sama.

Moji roditelji su dopustili nasilno ponašanja, a sada zbog toga žale.. Danas je 10 godina otkako sam ih izbacila iz svog života. Imam svoju karijeru, živim daleko od njih i živim najbolje godine sa svojim prekrasnim mužem, odraslom djecom i svekrvom.

  • mrsbenefiel2019



Bolje mrtav nego gay

Kad mi je mama rekla da mora birati između toga da sam gay ili mrtav, ona bi izabrala da sam mrtav.

  • mrzaf


Jednostavno nisam dio obitelji

Možda zvuči minorno, ali kad sam se prvi put vratila s fakulteta nakon tri mjeseca, mama me dočekala s: "Znaš, trebala bi se našminkati. Tako ti lice izgleda puno bolje." Tada me sestra razočarano upitala: "Oh, doma si. Kad se vraćaš?" Tada sam shvatila da me ne smatraju dijelom obitelji nego sam običan autsajder.

  • ladicair



Kriva sam što tata vara mamu

Okrivljavali su me za svaku nesreću koja se dogodila u mojoj obitelji. Jednom je to bilo kada je tata prevario moju mamu - ne jednom, ne dva put, već više od tri puta. Oba roditelja su me nazivali teškim djetetom te mi je rečeno da sam ja kriva za nevjeru.

  • franciscakos



Nazivali su me sebičnom kad sam imala stvarne probleme

Za mene je to bilo kada nisam došla kući na Dan zahvalnosti. Imala sam napadaje panike jer sam tjedan iza trebala započeti s programom poremećaja hranjenja. Priča je bila da sam bila "sebična i da sam htjela ostati kod kuće i pušiti travu". Teško mi je bilo postavljati granice, i to je upravo ono što sam tada napravila, po nalogu liječnika.

  • af729264



Važni trenuci u mom životu su bili prilika za svađu

Shvatila sam to kad je moja mama započela svađu sa mnom prije moje promocije. Imala sam 32 godine i to je bila velika stvar kad mi se dogodilo "klik". Shvatila sam da uvijek započinje svađe sa mnom prije važnih trenutaka u mom životu kako bi to mogla iskoristiti kao priliku da me ignorira mjesecima. Sad obožavam kad me ignorira. Moja tjeskoba se smirila, sretnija sam i više volim svoj život.

  • trickyminx

Sestru jednostavno nije briga

Kad sam pukla i rekla svojoj sestri da mi njezino manipulativno ponašanje stvara sucidalne misli, ona je odgovorila objavom svoje fotografije u vrtu. Sunce je obasjalo njezino lice, a u opisu fotografije je stajalo kako se osjeća odlično i kako neke stvari jednostavno nisu njezin problem.

  • constanvee
Linker
16. travanj 2024 06:58