Obilježavanje

Svjetski dan veganstva - pridružite se

Neka ovaj 1. studeni za sve bude drukčiji i poticaj za pozitivnu promjenu, poručuju Prijatelji životinja

„Veganske zastave diljem Zagreba nisu jedini način na koji smo ove godine, u ovim svima izazovnim vremenima, odlučili obilježiti Svjetski dan veganstva 1. studenoga”, kažu iz udruge Prijatelji životinja. Osim zeleno-plavo-bijelih zastava, koje već nekoliko dana vijore na popularnim mjestima u samome središtu Zagreba, još dvije zagrebačke atrakcije zasjale su u bojama veganske zastave - Meštrovićev paviljon i fontane ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Vege izazov

Povodom Svjetskog dana veganstva, Prijatelji životinja pozivaju na Vege izazov, izvrstan informativni besplatni servis na www.veganopolis.net, koji daje odgovore na pitanja: što je veganstvo i zašto je korak k rješenju mnogih problema današnjice, koje filmove i knjige pročitati te kako pripremiti mnoga uobičajena jela i slastice od namirnica biljnog podrijetla.

Poticaj za promjenu

„Cijela ova godina za sve nas je drukčija. Stoga neka i ovaj 1. studeni za sve bude drukčiji, ali u pozitivnom smislu. Neka poruka veganske zastave, kojom se želi podići svijest o pravima životinja i povezanosti sudbine ljudi i životinja na Zemlji, svima bude poticaj za pozitivnu promjenu. Budite hrabri, budite suosjećajni i budite vegani. Obilježite s nama Svjetski dan veganstva i pridružite se najbrže rastućem pokretu današnjice”, zaključuju Prijatelji životinja.

Ukusni recepti biljnih jela i više informacija kako obilježiti Svjetski dan veganstva mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Linker
16. travanj 2024 23:36