Vjerojatno ne postoji osoba koja bi rekla da joj je "novija" Marilyn bolja. Ili?
 Foto: Getty Images
Kad ljepotice postanu zvijeri

Svi se zgražavaju kako bi nekadašnji seks simboli izgledali danas

Zadržavajući se na istinskim zvijezdama koje su obilježile zlatno doba Hollywooda, ženama koje se i danas smatraju ikonama stila, karizme i seksepila, umjetnik Mat Maitland pokušao je prikazati kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.  

Sa samo 16 godina Kylie Jenner je u svoje usne ubrizgala prvu injekciju koja je potakla čitavu generaciju djevojaka i žena da počnu "pumpati" usta.

Međutim, nekoliko godina kasnije, Kylie je ponovo smanjila usne, ali zainteresiranost tržišta, posebno ženske populacije, za filerima nije prestalo. Ono je, složit će se mnogi, ogledalo našeg društva opsjednutog lažnim slikama naših "savršenih života" i istih takvih lica.

Umjetnik Mat Maitland to je iskoristio na najbolji način.

Današnji standardi ljepote

Zadržavajući se na istinskim zvijezdama koje su obilježile zlatno doba Hollywooda, ženama koje se i danas smatraju ikonama stila, karizme i seksepila, pokušao je prikazati kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i smiješne ilustracije - ovisi kako gledate.

No, kako i sam Mat Maitland objašnjava, on nije želio kritizirati, već na svoj, kreativan način prikazati fenomen suvremenog doba.


Identitet u suvremenom društvu

- Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomiču do ekstrema. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim suvremenim idealima ljepote. Zato sam počeo razmišljati o identitetu u našem suvremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvijezda u povijesti, prihvatile suvremene kozmetičke tretmane i trendove - rekao je ovaj umjetnik.

I evo kako ih je doživio...


Linker
17. travanj 2024 22:07