I stil života može utjecati na veličinu penisa

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
ups

Stručnjaci upozoravaju: Dvije popularne navike mogu itekako utjecati na veličinu vašeg penisa

Primijetili ste da vam se smanjio penis? Da, moguće je

Iako ne bi trebali tome pridavati previše pažnje, muškarci brinu o veličini svog penisa. Prosječna veličina može varirati od države do države, ali prema istraživanju stranice All Size Matter kod Hrvata ona iznosi 14.8 centimetara. Ako i vas brine veličina vašeg penisa, vrijedi se zapitati mogu li neke životne navike utjecati na njegovu veličinu. Naime, neke studije ističu da konzumacija alkohola i pušenje cigareta može direktno utjecati na veličinu penisa.


Kako alkohol utječe na veličinu penisa?

Ovisnost o alkoholu utječe na gotove sve aspekte života pa tako i na seksualni. Medical News Today navodi da ovisnost o alkoholu kod muškaraca može dovesti do problema kao što su erektilna disfunkcija, nemogućnost postizanja orgazma, preuranjena ejakulacija i gubitak libida.

Studija Sveučilišta Washington dokazala je da trijezni muškarci mogu brže postići erekciju nego muškarci koji su pod utjecajem alkohola. Ne samo to, neki muškarci ne mogu uopće postići erekciju dok imaju alkohol u krvi.

Odbor za zdravlje i sigurnost Velike Britanije na svojim stranicama navodi da konzumacija ima i neke dugotrajne posljedice na penis.

- Dugotrajno pijenje alkohola može uzrokovati smanjenje testisa i penisa - piše na njihovim stranicama.

Ako ste među onim ljudima koji neće prestati s pretjeranom konzumacijom alkohola zbog zdravlja, možda bi seksualni život mogao biti dobar povod.

Još jedan veliki rizik pri kombiniranju seksa i alkohola? Izlaganje spolno prenosivim bolestima. Studije pokazuju da gotovo 50 posto neplaniranih seksualnih odnosa uključuje alkohol, a 60 posto spolno prenosivih bolesti prenosi se kada je u pitanju alkohol. Mlade odrasle osobe koje konzumiraju alkohol imaju sedam puta veću vjerojatnost da će imati nezaštićeni spolni odnos.


Kako pušenje utječe na veličinu penisa?

Ne moramo vam naglašavati koliko je pušenje loše za cjelokupno zdravlje. To, naravno, znači da negativno utječe i na seksualni život.

Naime, kemikalije iz cigareta mogu oštetiti krvne žile u penisu te time spriječiti protok krvi i erekciju. Bez obzira na stimulaciju i osjećaje seksualne uzbuđenosti, ako su krvne žile oštećene, penis neće postići erekciju.

Studija Medicinskog fakulteta u Bostonu iz 1998. proučavala je erekciju 200 muškaraca i istraživači su došli do zanimljivog zaključka. Naime, muškarci koji puše imaju manji penis u erekciji u usporedbi s onima koji ne puše. Istraživači vjeruju da je to zato što pušenje inhibira protok krvi, sprječavajući (smanjujući) rast penisa u erekciji.

- Postoji ljudi koje nije briga za rizik od razvoja karcinoma, ali se mogu više zabrinuti kad čuju da nešto može pokvariti njihov seksualni život - rekao je Clive Bates, direktor Akcije za pušenje i zdravlje.

- Ako muškarci žele imati penis s kojim se ponose, ne bi trebali pušiti niti piti velike količine alkohola - kaže dr. Deborah Lee iz internetske klinike Dr. Fox.


ČITAJTE I: Muški alat se s godinama smanjuje, ali ovaj ‘doktor za penise‘ ima sjajan trik kako to spriječiti

Linker
29. ožujak 2024 16:14