STRAH OD GUBITKA RAZUMA, ludila i gubitka kontrole - strah od samog sebe

Zbog napada panike često se javlja strah od gubitka razuma, ludila i gubitka kontrole. Ponekad se osjećamo kao da nas je strah samog sebe."

Zbog napada panike često se javlja strah odgubitka razuma, ludila i gubitka kontrole. Ponekad se osjećamo kaoda nas je strah samog sebe.

Stoga je potrebno liječenje napadaja panike,koja je karakterizirana iznenadnim napadom straha te je običnopraćena lupanjem srca, znojenjem, slabošću, nesvjesticom ilivrtoglavicom. Za vrijeme napada osobe se mogu zacrveniti iliosjećaju hladnoću, utrnu im ruke, imaju jaku mučninu ili bol uprsima. Napad panike izaziva nerealne osjećaje i strah od gubitkakontrole.

Strah od neobjašnjenih fizičkih simptomatakođer je simptom paničnog napada. Neki ljudi za vrijeme napadavjeruju kako imaju srčani udar, gubitak razuma ili nešto treće. Nemogu predvidjeti kad će se dogoditi slijedeći napad i izmeđuepizoda jako brinu i žive u strahu od idućeg napada.

Napad se može dogoditi u bilo koje vrijeme,čak i za vrijeme sna, traje kratko vrijeme, vrhunac obično dosežeza 10 ak minuta, ali pojedini simptomi se mogu zadržati punodulje.

Mnogi dožive samo jedan napad koji se nikad neponovi. Pretpostavlja se da je sklonost razvoju ove bolestinasljedna.

Linker
27. travanj 2024 06:31