STRAH OD DEBLJANJA, hrane, jaja i strah od gutanja hrane - strah od svega

Strah od debljanja imaju gotovo sve žene i to podsvjesni strah. S time se javlja i strah od hrane, te može biti od određene hrane, primjerice, jaja. Ponekad je to povezano i sa strahom od gutanja hrane kako se ne bi ugušili, odnosno ponekad se osjećamo ako da imamo strah od svega."

Strah od debljanja imaju gotovosve žene i to podsvjesni strah. S time se javlja i strah od hrane,te može biti od određene hrane, primjerice, jaja. Ponekad je topovezano i sa strahom od gutanja hrane kako se ne bi ugušili,odnosno ponekad se osjećamo ako da imamo strah od svega.

Strah od debljanja se aktivira svaki put kadaugledaju druge žene koje imaju višak kilograma. U tim trenutcimaženski mozak reagira na negativan način povećavajući osjećajnezadovoljstva pa čak i prijezira prema sebi samima, tvrde američkiistraživači.

Iako je to uobičajeno kod anoreksičnih osoba iljudi koji imaju ostale poremećaje u prehrani, stručnjaci suprimijetili da je situacija ista i kod potpuno zdravih žena koje nepokazuju previše brige o svojoj težini. Zanimljivo, nova saznanjane vrijede za muškarce. Žene su ionako već pod velikim društvenimpritiskom koji im nalaže da moraju imati specifičan oblik tijela, asada je jasno i da naizgled potpuno bezbrižne, sretne i zadovoljnežene imaju strah od debljanja koji je podsvjesne prirode.

Linker
27. travanj 2024 01:45