udruga sofija

Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?

Udruga Sofija obilježit će Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) porukama koje u sebi nose nadu, osnaživanje i skreću pozornost na to što ženama treba kako bi se osjećale snažno, sretno i sigurno

Udruga Sofija ove godine će, uz tvoju pomoć, obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja. Želimo dati doprinos međunarodnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“ koja svake godine želi osvijestiti i potaknuti na prevenciju i eliminaciju nasilja prema ženama. Prikupit ćemo i objaviti poruke žena i muškaraca svih dobi koji će odgovoriti na jedno važno i ne tako jednostavno pitanje: „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“

U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, konstantno bombardirani negativnim vijestima i nesigurnošću, želimo osnažiti, podržati i učiniti nešto pozitivno i poticajno za nas kao društvo u cjelini. Želimo da nam kažete što možemo učiniti i time vam pomoći da se osjećate snažno, sretno i sigurno. Za ovaj projekt ne želimo javne osobe, želimo žene i muškarce poput tebe.


Svaka od nas se u nekom trenutku osjetila nesigurno i svaka od nas zna kako taj osjećaj djeluje na samopouzdanje i sliku o sebi. Zato želimo da nam kažeš i pokažeš što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno u društvu koje ih okružuje?



Pošalji odgovor na pitanje „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“ (fotografija, video, natpis, ilustracija) do 23.11.2020. u naš Facebook i Instagram inbox uz #jacanegostomislis, a mi ćemo izabrane materijale objaviti kako bismo se podsjetili na čemu kao društvo moramo raditi kako bi se svaka od nas osjećala sigurno, snažno i sretno!


O Nacionalnoj kampanji osnaživanja žena „Sofija“

Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavljamo naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

Aktivnosti nacionalne kampanje „Sofija“ pokrivaju cijelu Hrvatsku i održat će se u svim županijama (21 lokacija).

Aktivnosti se provode kroz 3 glavne komponente:

  • radionice unaprjeđenja socijalnih vještina
  • radionice samoobrane
  • edukacija stručnjaka.

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici.

Linker
15. travanj 2024 20:59