Poznata spisateljica savjetuje da ne čitate, tražite i slušate statistiku.
 Foto: iStock
Predavanje i radionica

Što sve možete učiniti kad vam dijagnosticiraju rak?

Sophie Sabbage, poznata i kao 'šaptačica raku' u svibnu dolazi u Zagreb, te će održati predavanje i radionicu. Kada je saznala da ima rak u četvrtoj, terminalnoj fazi, gotovo je odustala od svega. No, prevagnula je odluka da preuzme kontrolu nad svojim životom.

Kad se ne osjećamo dobro ili nas prate različiti zdravstveni simptomi, specifične dijagnoze te akutne ili kronične tegobe, gotovo uvijek se pitamo bar nešto od navedenog: Zašto baš sad?, Zašto baš meni?, Kad će više proći i ima li kraja? Što mi tijelo ovime želi reći?. Sve su to sasvim logična pitanja koja nas usmjeravaju na bavljenje dubljim korijenom tegoba, otkrivanjem "smisla" iza simptoma ili dijagnoze te pronalaženje najboljeg, individualnog, načina iscjeljenja.

Preuzimanje kontrole

Sophie Sabbage, poznata i kao "šaptačica raku", autorica je svjetskog bestselera Što sve možete učiniti kad vam dijagnosticiraju rak. Osim što ima iskustvo suočavanja s dijagnozom karcinoma, primjer je preuzimanja kontrole nad vlastitim životom i zdravstvenim stanjem te različitih pokušaja da ga transformira na bolje.

Sve te pokušaje, opažanja, vlastita istraživanja, izvore i načine koje su joj pomogli da lakše prođe kroz svoje emocije, promijenjene odnose s okolinom i samom sobom te se iscjeljuje iz dana u dan, na predivan način dijeli s drugima.

26. i 27. svibnja, Sophie dolazi u Makronovu održati predavanje i radionicu na kojima će podijeliti svoje spoznaje o pozitivnom nošenju sa situacijama i izazovima s kojima se susrela nakon dijagnoze karcinoma.

Strah od dijagnoze

Predavanje, 26.5. u 19 sati - 'Rak je tvoj učitelj, a ne neprijatelj: kako se nositi sa strahom dijagnoze i otkriti psihološki korijen bolesti.' Ulaznica je 50 kn, a možete ju nabaviti u knjižari Planetopija, Ilica 68.

Radionica, 27.5. od 10 do 14:30 sati - 'Iscijeli svoj strah od raka - dijagnoza, strah, izazovi i psihološki uzročnici bolesti.' Cijena radionice je 430 kn za ranije prijave i uplate, do 15.4., a 490 kn za uplate nakon tog datuma. Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i 01/ 4847 119.

Kada je saznala da ima rak u četvrtoj, terminalnoj fazi, Sophie je gotovo odustala od svega. No, prevagnula je odluka da preuzme kontrolu nad svojim životom i krene na nevjerojatno putovanje prema transformaciji svog života - na bolje!

Linker
20. travanj 2024 08:36