Organizatori će pokušati "smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje".
 Foto: Istock
Zagrebački Advent

Što nas čeka na Adventu: Manje kućica, ali više kulture i božićnih filmova

Započet će 1. prosinca i trajati do 6. siječnja 2019., a poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje.

Ovogodišnji zagrebački Advent, koji je zadnjih godina proglašavan najboljom takvom manifestacijom u Europi, započet će 1. prosinca i trajati do 6. siječnja 2019., a poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje koji će Zagrepčane i njihove goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Filmski advent

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld najavila je da su, uz uobičajena događanja i lokacije, pripremili iz novih programa.

Kao nova lokacija predstavit će se "Advent u Maksimiru", zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, a bit će tu i "Advent Stara Tkalča", gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je i "Filmski Advent" u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova. Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja, tako da će se tijekom Adventa održati osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu, te niz prigodnih izložbi.

"Kao osnovni motiv uzeli smo priče i bajke Ivane Brlić Mažuranić, upravo s njezinim bajkama otvorit ćemo ledeni park na Zrinjevcu, a i većina lokacija imat će neke od elemenata njezinih bajki", rekla je Bienenfeld.

Pokušat će smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje

Napomenula je kako će organizatori pokušati "smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje". Kroz klasičnu glazbu vratit ćemo duh i ljepotu božićnog vremena, kaže Bienenfeld.

Na Adventu će ove godine biti manje ugostiteljskih i suvenirskih kućica, a promovirat će se ideje održivog turizma kroz veće korištenje recikliranih proizvoda.

Hina

Linker
20. travanj 2024 12:41