SHUTTERSTOCK
Suzana Ciboci
Suzana Ciboci
može se

Što muškarci trebaju napraviti da nadžive žene?

14. rujan 2022.
Bračni status i stupanj obrazovanja identificirani su kao ključne varijable u određivanju izgleda da muškarci nadžive žene

Žene općenito nadžive muškarce svugdje u svijetu, ali dugovječnost nije nužno predodređena spolom. Mnogi muškarci zapravo žive dulje od žena i mnogo toga muškarci mogu učiniti kako bi smanjili rodno uvjetovani jaz u dugovječnosti, kažu stručnjaci. Novo je istraživanje provedeno u Danskoj i zaključeno je da muškarci imaju veliku vjerojatnost da će nadživjeti žene, pogotovo ako su u braku i obrazovani.


Ključne varijable

- Bračni status i stupanj obrazovanja identificirani su kao ključne varijable u određivanju izgleda da muškarci nadžive žene. Muškarci mogu poboljšati svoje šanse za dug život i životnim navikama poput zdrave prehrane te ako nauče smanjiti stres. Društvo može pomoći muškarcima s dugovječnošću učeći ih u mladoj dobi kako se nositi s bijesom - kaže Jesus-Adrian Alvarez, koautor studije i doktorand na Interdisciplinarnom centru za dinamiku stanovništva na Sveučilištu Syddansk u Danskoj.

Njihovo je istraživanje pokazalo kako se može očekivati da će jedan do dva od svaka četiri muškarca živjeti duže od žena.

Teme
Linker
23. rujan 2022 00:44