Prestavljena knjiga

Stihovi koji nas oslobađaju emotivnog tereta i svega što nam stoji na duši

Vesna Boinović-Grubić, autorica zbirke pjesama Takva, u emotivnom čitanju podsjetila nas je na nikad veću važnost oprosta, emocije kao najvišeg emotivnog razumijevanja 

Zbirka pjesama Takva predstavljena je na Art Fairu Zagreb. Pjesme o ljubavi kao univerzalnom jeziku i emociji koja pobjeđuje i najteže prepreke odjeknule su najvećim umjetničkim sajmom u Hrvatskoj i na prvu osvojile srca brojnih posjetitelja.

Važnost oprosta

Zbirka Vesne Boinović-Grubić predstaljena je u ugodnom okruženju, poštujući epidemiološke mjere, a ljubitelji umjetnosti uživali su u mističnim stihovima o ljubavi inspiriranim poimanjem sebe u interakciji s okolinom. Stihovi su to koji nas oslobađaju od emotivnog tereta i svega što nam stoji na duši. Autorica nas je u emotivnom čitanju podsjetila na nikad veću važnost oprosta, emocije kao najvišeg emotivnog razumijevanja.

“Inspiracija za ovu zbirku je univerzalni jezik, a to je jezik ljubavi. Zbirka je nastala u zadnje dvije godine upravo kako bih komunicirala najljepše poruke ljubavi, poštivanja i iskrenosti prema drugima i samome sebi.”- istaknula je Vesna Boinović Grubić te dodala: “Poruka zbirke u ovim izazovnim vremenima i vremenima velikih potreba koja su pred nama je da budemo ustrajni te da ne odustajemo od svojih talenata i snova te da to nastojimo zabilježiti i podijeliti s drugima.”

Inspirirana Danijelinom pjesmom

Emotivne stihove zbirke Takva čitale su televizijska urednica Tončica Čeljuska te upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić. Prelijepu pjesničku večer svojim nastupima su upotpunile operna diva Antonella Malis i glazbenica Vivien Galletta.

“Ono što Vesna piše, meni je jako blisko. Bila sam zaista počašćena kada sam saznala da je naziv zbirke Takva inspiriran mojom pjesmom Pleši samnom koja je u tom trenutku bila samo pokretač da iz sebe izvuče ono najbolje. Najveća čast za mene je biti inspiracija nekome tko stvara nešto što ostaje zauvijek.” – zaključila je glazbenica Danijela Martinović.

Zbirka Takva može se kupiti u Kulturi snova - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Linker
15. travanj 2024 11:37