Važno je prestati se nadati povratku na staro.
 FOTOGRAFIJE: ALEKSANDARNAKIC GETTY IMAGES
Sretan prozorčić

Uskoro ćemo zakoračiti u novu godinu, kreirajmo je ljepšu zajedno!

Najvažnije buđenje i otvaranje očiju koje nam je sada potrebno je to da shvatimo da IMAMO moć kreirati bolji svijet. Hej, puno nas je! Svatko od nas ima neka važna znanja i talente, ako ih svjesno udružimo u kreiranje bolje budućnosti, sve možemo!

Godina 2020. se bliži svojem kraju. Godina drugačija od svih ranijih. Godina velikih promjena. Za mnoge su te promjene bile neugodne i izazovne, ali (kako to biva sa svim lošim stvarima), u njenim se zakutcima moglo pronaći i pozitivnih elemenata, neočekivanih poklona. Poznajem ljude kojima je ova godina bila izuzetno stresna, pogotovo sa svim peripetijama školovanja djece. Ali poznajem i druge koji su se preporodili radeći od kuće, bez troškova prijevoza i s odjednom više vremena za sebe i svoje najmilije. Kakva god da je bila, od 2020. se sada opraštamo. Na pragu smo jedne sasvim nove godine. Nova godina. Novi počeci. No ovoga puta se taj datum 1.1. čini veći nego ikada. Sigurna sam da se nikada ovoliko ljudi na planeti nije s neizvjesnošču pitalo o svojoj budućnosti. Ništa više nije sigurno. Nema više uhodane stvarnosti na koju smo bili navikli.

Prilika da razmislimo

No, onako kako ja vidim stvari, važno je prestati se nadati povratku na staro. Shvatiti da svijet na koji smo bili navikli u mnogočemu nije bio dobar... Ali mi smo marširali na isti način i u istom smjeru, po navici. Često s osjećajem da smo u hrčkovom kolu iz kojega se ne može izaći. Ali hrčkovo kolo je stalo. Zaustavilo se. Dalo nam je priliku da razmislimo. O tome kako svijet kakav je bio ne zaslužuje da mu se žudimo vratiti. O tome da je ono što zaslužujemo - svi mi i ovaj naš lijepi planet - bolji svijet, izgrađen na drugačijim temeljima - svijet koji nije utemeljen na zakonima profita, nego na zakonoma ljubavi, radosti, suosjećanja i kreativnosti. Na zdravom razumu i poštovanju.

Svako vrijeme velikih promjena je vrijeme odumiranja nečeg starog i rađanja novog. Važno je da otpustimo vezanost na svijet kakav je bio. Da, pred nama je magla neizvjesnosti satkana od tisuća pitanja, ali odgovore na njih nećemo naći gledajući unatrag. Kroz koprenu te magle ja vidim svježe svjetlo koje se probija. Vidim poziv da zaboravimo kakve su stvari bile i da raširenih ruku prihvatimo ovu priliku za kreiranje nečeg novog. Prirodnijeg. Ljudskijeg. Smirenijeg. Protočnijeg.

Itekako smo moćni

Najvažnije buđenje i otvaranje očiju koje nam je sada potrebno je to da shvatimo da IMAMO moć kreirati bolji svijet. Hej, puno nas je! Svatko od nas ima neka važna znanja i talente, ako ih svjesno udružimo u kreiranje bolje budućnosti, sve možemo! Najvažniji zaokret je da svakome od nas cilj prestane biti "da je meni dobro danas" i da postane "da je svima dobro i sutra". Jer, priznajmo, kad god naiđemo na neke savjete kako da sebi unaprijedimo život, to ćemo rado pročitati, ali teme o unapređivanju svijeta... Odmahnete rukom, jer "ionako sam nemoćan nešto učiniti". A to je sasvim krivo. Itekako smo moćni, samo ako se zajedno usmjerimo na ono što je dobro za svih. Jer, kad je dobro svakom biću i kad je dobro planeti, onda je dobro i tebi. A obrnuto ne vrijedi.

Ljepši i bolji svijet

Pozivam vas da svoje novogodišnje želje ovoga puta kreirate upravo na taj način - neka svaka bude povezana s vašom dobrobiti unutar dobrobiti za sve! Kreirajte u mašti novi, ljepši svijet u 2021. Zamislite prekrasan preporod u školstvu, u zdravstvu, u politici i razmjeni dobara, u međuljudskim odnosima i odnosu prema prirodi, zamislite kako se rađa - raj na zemlji. Dopustite si to - u mašti je sve moguće! I upravo od mašte baš sve novo započinje.

A kad se približi ponoć na Staru godinu, zatvorite oči i zamislite da je pred vama prag koji samo trebate prekoračiti da biste kročili upravo u takav svijet. I kad kucne ponoć napravite taj korak - prekoračite prag.

Sretna vam svima Nova godina i vidimo se u boljem svijetu!

Linker
24. travanj 2024 17:18