SHUTTERSTOCK
isprobajte

Upotrijebite moć vlastitog glasa kako biste lakše kreirali željenu budućnost

Vaš glas i ono što njime izgovarate kreira jedan od najsnažnijih utjecaja na vašu podsvijest, bili vi toga svjesni ili ne

Ne znam kako vi, ali ja sam kao mala jako voljela bajke. Pogotovo one u kojima su se pojavljivale vile koje su mahale svojim čarobnim štapićima i stvarale čuda. Pa sam tako i ja silno željela imati jedan. I nikako nisam razumjela zašto ga ne mogu dobiti za rođendan.

No kad sam odrasla, život mi je ipak na neki način ispunio tu želju - vodio me tako da sam korak po korak otkrivala cijelu zbirku čarobnih štapića - različitih jednostavnih načina kako mogu sama kreirati čudesne stvari u svojem životu.

Pa vam danas želim pisati o jednom od tih ‘čarobnih štapića‘, a to je - moć vašeg vlastitog glasa!


Priče iz budućnosti

Vaš glas i ono što njime izgovarate kreira jedan od najsnažnijih utjecaja na vašu podsvijest, bili vi toga svjesni ili ne. Onime o čemu govorite, vi kao da dajete naredbe o tome kako želite da izgleda vaš život.

Primjerice, ako se stalno na glas žalite o svojim nedaćama, time kao da te nedaće još dodatno osnažujete. A nasuprot tome...

Ispričat ću vam svoje iskustvo govorenja na glas za kreiranje bolje budućnosti.

Bilo je to još (sad već davne) 2007. Sestrična i ja smo se obje našle u sličnoj nelijepoj životnoj situaciji pa smo se znale čuti telefonom i jedna drugoj jadati. Sve dok mi jednog dana nije sinulo! Govorenjem o problemu, obje smo i dalje ostajale u problemu. Pa sam joj predložila da umjesto toga počnemo jedna drugoj pričati priče iz budućnosti.

Taj trenutak kad sam joj počela govoriti ‘iz budućnosti‘ o tome na koji način živim, kako se osjećam i koliko sam sretna, nikada neću zaboraviti. Sa svakom rečenicom nešto se u meni mijenjalo. Kao da se događao neki ‘klik‘ koji me prebacivao na drugačiju vremensku liniju. Kao da sam si izgovaranjem te priče na glas dozvoljavala da tu budućnost zaista zaslužujem, da imam na nju pravo. U mojoj nutrini kreirali su se snaga, radost i mir. I vjera da će zaista biti tako.

I što je najvažnije, nakon toga su se i stvari oko mene zaista počele mijenjati u željenom smjeru.


Čaroban štapić

Ovaj je način tako beskrajno jednostavan, a izuzetno moćan. Hoćete li si dopustiti ovo isprobati? Imate li prijateljicu ili prijatelja koji je otvoren za ovakvu vrstu ‘igranja‘? Otvoren za isprobavanje moći ovog čarobnog štapića?

Dopustite si biti pomalo poput djeteta i prihvatite ovaj izazov. Igrajte se sebe iz budućnosti i potpuno se uživite u ono što govorite. Bez uvoda, bez dodatnih objašnjenja - samo dopustite svojoj budućoj željenoj JA da govori. Ne košta baš ništa, a može pokrenuti lavinu! Prvo unutar vas, a onda i na vanjskom planu.

A imam i mali dodatak. Nedavno sam čitala jednu sjajnu knjigu u kojoj sam naišla na sljedeći savjet: „O onome što vam se ne sviđa u životu ili što kod sebe ne volite, govorite u prošlom vremenu.“

Pa tako, ako u svojoj priči iz budućnosti budete imali potrebu spomenuti nešto što vas sada muči, spomenite to kao nešto što je nekada tako bilo, ali sada je sasvim drugačije. I zatim stavite naglasak na sve novo u čemu se osjećate puno bolje.

Možda vam u početku bude čudno i nelagodno sve to izgovarati, ali vjerujte mi, kad se malo ‘ugrijete‘¨i potpuno uživite jako će vam se svidjeti!

Predlažem da si već danas priuštite užitak bivanja u svom budućem JA:)


Sanjine radionice i savjetovanja uvijek možete pronaći OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 16:03