FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
stižu promjene

Ulazimo u godinu vodenog tigra - evo što nam ona donosi!

Tigar je moćan i aktivan vladar džungle pa je i za sve nas u ovoj godini važno da uđemo u svoju moć i pokrenemo nove stvari u svojim životima


Znate li da po kineskom kalendaru tek sada, 1. veljače, počinje nova godina? U siječnju smo osjećali da dolazi neka nova energija, a sada je promjena stvarno tu! Kako se bavim feng shuiem, zanimljivo mi je pratiti kako svaka godina zaista ima drugačije značajke i drugačiju energiju. Primjerice, 2020. bila je godina metalnog štakora. Već sama slika takve životinje ne izaziva lijepe asocijacije.

No mi sada upravo ulazimo u godinu vodenog tigra, a tigar je nešto sasvim drugo! Tigar je moćan i aktivan vladar džungle pa je i za sve nas u ovoj godini važno da uđemo u svoju moć i pokrenemo nove stvari u svojim životima. Osjetite u sebi energiju tigra. Tigar je sve samo ne uplašen ili slab. Tigar vlada svojim teritorijem. Prošlo je vrijeme čekanja što će se desiti, važno je da mi sami zakoračimo i potaknemo da se dogode stvari kojima stremimo.


Možete li osjetiti da su promjene u zraku?

Slijede nam preokreti, otkrića, neki novi plamenovi u boji tigrovog krzna koji će spaliti staro i potaknuti novo.

Jeste li napravili svoj plan za ovu godinu? Je li taj plan hrabar i ambiciozan poput sjajnih tigrovih očiju? Ili je miran i rezerviran poput goveda koje stoji na livadi i pase - goveda koje je po feng shui kalendaru vladalo u 2021. godini?

Otpustite energiju goveda i zajašite novi energetski val. Tu vodenu snagu vodenog tigra. Odlučite da je vrijeme za ostvarivanje onoga što za sebe već dulje vrijeme želite upravo SADA! Nemate više što čekati, nitko ne zna što nam donosi sutra, nema nikakvih garancija, trebamo svoje sutra kreirati sami – svojim srcem, hrabrošću i odlučnošću! I posegnuti snažno, bez ustezanja, za onim što nam je istinski važno i što osjećamo da nam pripada. Zaboravite što će netko drugi reći, zaboravite na pitanja „Je li sad dobro vrijeme? Mogu li ja to? Jesam li spremna/spreman?“ Tigar se ne pita takva pitanja. I tigar ne korača sitnim koracima, on se baca u skok!

Kad ste u nedoumici, sami sebe upitajte: „Što bih u ovoj situaciji učinila/o da sam tigar?“

Da sam tigar koji je snažan i mudar i koji ne rasipa svoju snagu, nego svoju energiju precizno fokusira na cilj.

A što bi još bilo poželjno činiti na ovom početku drugačije energetske godine? Za svježi početak je naravno, sjajno napraviti čišćenje i raščišćavanje svog doma, pa ako to još niste napravili, sada je odličan trenutak. Izbacite iz svojeg doma barem neke stvari koje osjećate kao "staru energiju", koja je dala svoje i ne treba je nositi u budućnost. I pokušajte što više toga posložiti, jer organiziranjem stvari u svojoj okolini kreirate i u svojoj glavi odmah jasniju sliku.

Želje i planove stavite na papir i zatim pronađite vrijeme za kreiranje plakata vizije za svoju 2022. – plakata na koji ćete zalijepiti fotografije i opise svojih želja i planova. Ovo je zaista moćan alat i ako ste ikada napravili svoj plakat vizije sigurna sam da ste se u to i uvjerili.

A naravno, bilo bi dobro i u svoj dom unijeti neke nove elemente - primjerice slike, fotografije, skulpture i izreke koje odražavaju ostvarenje vaših snova. I neka budu na mjestima na kojima ćete ih često vidjeti. Važno je da se naša podsvijest podsjeća na ciljeve koje je našem srcu važno ostvariti.

A kao mali feng shui dodatak, u sjeveroistok svog doma, dnevnog boravka ili radne sobe postavite sliku ili figuru (snažnog ali miroljubivog) tigra.

Neka nam je svima sretna ova tigrova godina!



Sanjine feng shui i ostale radionice potražite OVDJE

Linker
25. travanj 2024 07:53