Osjetite tu iskonsku moć u svakoj svojoj stanici. I odlučite kako ćete je izraziti.
 Getty Images/iStockphoto
vrijeme je za buđenje

U svima nama leži ogroman potencijal, jeste li toga svjesni?

Pravi je trenutak da osjetite koji su to vaši potencijali do sada ostali neizraženi pa da ih potaknete, probudite i pustite u svijet. Što je to što odavno želite kreirati? Koji lijepi otisak želite ostaviti?

Nedavno smo se mama i ja vraćale u taksiju s njenog liječničkog pregleda. U trenutku dok smo prolazili pored Nacionalne i sveučilišne knjižnice, zamijetila sam jedan plakat: za grafičku zbirku koja slavi 100 godina. Uhvativši brzi pogled na fotografiju crno bijele, minuciozno izrađene grafike pomislila sam kako bih voljela vidjeti tu izložbu. Zamislila sam da sam tamo i da promatram sva ta djela...i odjednom, dogodilo mi se nešto neobično: tako jasna slika, uvid, osjećaj: koliko je ogromno bogatstvo svega što ljudi stvaraju, koliko je enormna količina djela koja su nastala ljudskim radom i djelovanjem, kreiranjem, trudom, zanosom...

Kad bismo gledali samo umjetničko izražavanje - zamislite samo sve što je naslikano, napisano, opjevano, isklesano...koliko jedinstvenosti i ljepote u tome ima. Koliko izraza bezbrojnih duša! Okrenula sam se oko sebe i gledam kroz prozor automobila svijet novim očima: ma sve, toliko toga oko nas je ljudskog rada, truda i ideja djelo. Moćni smo stvaratelji. Nevidljivo (ideje) pretvaramo u opipljivo.

Odjednom osjećam koliko je ogroman taj ljudski potencijal, koliku moć imamo, pogotovo kad se udružimo. I kako bismo tim potencijalom, samo da ga ispravno usmjerimo, zaista vrlo brzo mogli kreirati puno ljepši svijet za sve nas.


Nismo svjesni bogatstva

Ljudski um ima nepresušnu potrebu za istraživanjem, osmišljavanjem, unapređivanjem, a ljudska duša snažnu potrebu za izražavanjem, kreiranjem. Vozeći se tako na stražnjem sjedalu taksija, dok je mama čavrljala s vozačem, doslovno sam cijelim tijelom osjetila ogromnu moć ljudske rase. I ogroman potencijal. I pomalo žal što je puno tog kreativnog potencijala i u današnje vrijeme potisnuto, gurnuto u kalupe svakodnevnog ponavljanja sličnog i umrtvljeno višesatnim sjedenjima za računalom i - na kauču.

Jeste li uopće svjesni koliko smo moćni? Iskorištavate li vi svoj dio tog našeg divnog potencijala? Što će biti kreacija vašeg života koju ćete ostaviti za sobom i jeste li time zadovoljni? Ili osjećate da je u vama utišani vulkan koji bi se želio izraziti puno više?

I jeste li osim toga svjesni da omogućavanjem drugima da upotrebe svoju kreativnost i potencijal možete također stvoriti čuda? Jer tog potencijala je puno i čezne da se izrazi. Ponekad smo toliko usmjereni na sebe i vlastiti život, samo na svoje snage, sposobnosti i mogućnosti, da uopće nismo svjesni bogatstva i snage koja se krije u svim ljudima oko nas.


Tolika znanja. Tolike sposobnosti. Premalo izražene i korištene

Dolazi nam nova godina, vrijeme kad se odlučujemo za promjene. Pravi je trenutak da osjetite koji su to vaši potencijali do sada ostali neizraženi pa da ih potaknete, probudite i pustite u svijet. Što je to što odavno želite kreirati? Koji lijepi otisak želite ostaviti? Kome bi vaša znanja i talenti mogli pomoći? Evo odmah sada, zatvorite oči i osjetite kako u vama postoji ogromna moć stvaranja, kojom možete kreirati čudesne stvari. Upravo one zbog kojih ste ovdje. Upravo onakve kakve ih jedino vi možete osmisliti. Osjetite tu iskonsku moć u svakoj svojoj stanici. I odlučite kako ćete je izraziti.

Sad. Odmah. I beskrajno uživajte u tome.

Linker
18. travanj 2024 13:43