Sve će se samo posložiti na svoje pravo mjesto i vaše srce će zapjevati...

 SHUTTERSTOCK
Novi list

Što vas čini sretnima i ispunjenima? Sada je pravo vrijeme za restart gumb u životu

Nisu li novi počeci jedna od najuzbudljivijih stvari na svijetu? Čak i u periodima kad vam je život predvidljiv i čini se da nema promjena, svejedno nam svima svakih godinu dana stigne potpuno nova godina!

Pa sretna vam nova godina svima! Želim vam da bude radosna, uspješna i puna ljubavi i kreativnosti!

Nisu li novi počeci jedna od najuzbudljivijih stvari na svijetu? Čak i u periodima kad vam je život predvidljiv i čini se da nema promjena, svejedno nam svima svakih godinu dana stigne potpuno nova godina! Poput nekog novog lista koji se okrene i pomalo vas izazove, htjeli vi to ili ne. Da ga ispunite na neki novi način.

Nedavno sam dovršavala jednu veliku feng shui analizu i već pri samom kraju se odjednom nešto dogodilo u Word programu – cijeli dokument se pretvorio u nasumičnu zbrku slova i slika, sve nekako usitnjeno i jedno preko drugoga. I ne samo to, čak su i naredbe programa postale neupotrebljive i umjesto njihovih naziva bili su komadići mog teksta. Nikada tako nešto nisam vidjela. Pokušala sam otvoriti neki drugi Word dokument, ali i tamo je sve izgledalo kao suludi kaos. Što sad? Neće mi valjda propasti čitavi tjedni uloženog truda? Križić za gašenje dokumenta srećom je još bio vidljiv pa sam uspjela stisnuti „Spremi“.

Ponovo pokretanje sustava

A onda sam pribjegla onome što uvijek činimo kad nam tehnika poludi – ugasila sam kompjuter. Dok sam čekala da se malo ohladi, zamolila sam anđele da mi pomognu da moj dokument bude opet kao prije. I kad sam upalila laptop napeto iščekujući... „Yes!“ – sve je ponovno bilo dobro! Dokument i sav trud bili su potpuno sačuvani i sve opet čitko.

Tada sam pomislila kako bi bilo sjajno kad bismo tako mogli napraviti i u životu – kad god se nađemo u periodu u kojem nam se čini da je sve zbrkano, kad ne vidimo jasno svoj put ili nam stvari izmiču kontroli i ništa nam nema smisla – da možemo jednostavno stisnuti gumb za gašenje i ponovno pokretanje sustava. Pa da se sve lijepo raščisti i posloži na svoje mjesto.

A onda mi je sinulo da na neki način takav sličan gumbić ipak već postoji za sve nas – svake Nove godine! Cijeli svijet, ulazeći u novu godinu, ima osjećaj da ulazi u svježu, drugačiju energiju. Da se događa neka vrsta preokreta. Ostavljate prijašnju godinu iza sebe, zatvarate njezina vrata i otvarate nova i nepoznata vrata nove godine. Godine u kojoj možete za sebe (i sve oko sebe) kreirati nešto potpuno drugačije. Ako to želite i imate dovoljno hrabrosti i odlučnosti.

Na novom listu koji se okrenuo pred vama možete ispisati neke sasvim nove stihove, nacrtati neku drugačiju budućnost, ispjevati najdublje žudnje svog srca. Prazan list. Nova šansa. Nove odluke.

Iskoristite taj „Restart“ gumb, baš poput gašenja kompjutera - nađite si i odvojite vrijeme da se primirite, da se ‘ohladite‘, utišate, da otpustite sve nervoze i zbrkane misli, svu preopterećenost i kaos. Neka ostanu u prošloj godini. A onda iz tog mira osjetite što je u vašem životu najvažnije. Napišite si to, neka bude jasno i čitko. Što vas čini sretnima i ispunjenima, što vas čini živima? Simbolički si to i nacrtajte.

Ulaganje energije

I upravo ste napisali i nacrtali ono čime bi najviše trebala biti ispunjena vaša godina. Stavite nekamo taj papirić da ga što češće pogledate, svaki dan na to mislite, posvećujte upravo tim aspektima vrijeme i pažnju, ulažite u to svoju energiju.

Ustvari je jednostavno. I sve će se samo posložiti na svoje pravo mjesto i vaše srce će zapjevati. Jer ste vi znali upotrijebiti svoj „Restart“ gumbić.

Potičem vas da ga pritisnete već danas!

Linker
19. travanj 2024 20:35