Baš u svakome od nas postoji jedinstvena ljepota za koju je šteta da ostane skrivena
 FOTOGRAFIJE:
svi ga dobro poznajemo

Rasplamsajte svoje unutarnje svjetlo - ono mijenja sve!

Osjetite što je to što vas čini živima, prisjetite se što vas sve raduje i izmamljuje osmjeh na lice i dopustite si naći vrijeme za to

Na mojem radnom stolu stajala je čaša dopola napunjena vodom. Najobičnija staklena čaša na najobičnijem bijelom stolu.

A onda je granulo sunce iza oblaka i snažno obasjalo čašu. I odjednom se na toj bijeloj plohi stvorio magičan prizor - posred uzorka od paralelnih svjetlosnih pruga kojeg su iskreirale roletice, pojavila se čudesna izduljena sjena čaše po kojoj kao da su plesali neobični valovi. Samo dno čaše bliještalo je svjetlošću koju je upijalo i odražavalo, a sjena vode u čaši se doimala poput odraza valovite površine mjeseca, s neobičnim kružićima i linijama valova koje su izlazile izvan rubova sjene.

Promatrala sam to malo iznenadno čudo oduševljena i zatečena - nikad nisam vidjela takvo prelamanje svjetla, niti mi je bilo na kraj pameti da moja najobičnija čaša s malo vode može tako nešto proizvesti.

A onda se odjednom sunce ponovno sakrilo za oblake. Dok si pucnuo prstom čarolija je potpuno nestala, kao da je nikada nije ni bilo.

"Koliko se samo alegorija krije u tom jednom jedinom prizoru!" - pomislila sam, iščekujući hoće li se sunce opet pojaviti.


Kreativna radost

Jeste li svjesni koliko veliku razliku i u našim životima proizvodi svjetlo - prvenstveno naše unutarnje svjetlo? Mi sami smo sunce u svom vlastitom danu. Mi obasjavamo svaki prizor i svojim svjetlom možemo iz njega izvući ljepotu.

Kad ste "ugašeni", bez volje i osjećaja smisla, tada vam se i cijeli svijet čini besmislen i plošan, običan. Nema u njemu ničeg čudesnog. I svijet i vi u njemu ste tada kao obična čaša na običnom stolu.

No kada se vaše unutarnje svjetlo upali - sve se mijenja! Kada osjetite kreativnu radost, nesebičnu ljubav ili strast za nešto, sve u vama oživi i vi tu svoju svjetlost zatim raspršujete na sve s čime se susrećete, čineći svijet oko vas živim i zanimljivim mjestom. Potičući svjetlucanje i u drugima. Koliko je ljepote oko vas ovisi najviše o količini vašeg unutarnjeg svjetla!

Svi dobro poznajemo to svjetlo. Oni koji njime prirodno sjaje, poprave atmosferu u svakoj prostoriji čim u nju uđu. Želite im biti blizu, blizu tog inspirativnog blistanja.

Možda neki od vas o sebi misle kao o nekome tko nema tu sposobnost, tko nije prirodno pun takve svjetlosti i sposoban za kreiranje čarolije. No sjetite se - takvom se činila i moja čaša. A ipak, bio je dovoljan samo trenutak, samo zraka sunca koja ju je dotakla, da ona pokaže čudesnost koja se u njoj krila.

Baš u svakome od nas postoji jedinstvena ljepota za koju je šteta da ostane skrivena, koja želi biti probuđena i pokazana svijetu. Potaknite svjesno svoje unutarnje svjetlo - njegujte ga i rasplamsajte! Osjetite što je to što vas čini živima, prisjetite se što vas sve raduje i izmamljuje osmjeh na lice i dopustite si naći vrijeme za to! I hodat ćete svijetom blistavi.

A kad zasja sunce - obavezno izađite van i prepustite mu se da vas napuni, ono to najbolje zna.

Sve oko vas će zasjati u jarkijim bojama čim dopustite da vaše vlastito svjetlo snažnije bljesne. Vaše je svjetlo sada potrebnije nego ikad.

Linker
19. travanj 2024 04:09