SHUTTERSTOCK
nahranite dušu

Nikada nije pravo vrijeme za to nešto što si želite priuštiti!

Ako budete čekali povoljno vrijeme, ono se možda nikada neće dogoditi, a vrijeme će prolaziti

Sjedim na avionskom sjedalu do prozora i promatram kako klizimo točno iznad gustih bijelih oblaka. Odbljesak sunca na uglačanom avionskom krilu je izrazito jak. Kad si iznad oblaka, uvijek je sunčano! Hm, dala bi se tu povući zgodna životna paralela o tome kako je dobro izdići se iznad oblaka ako želimo više sunca u svom životu..., ali ovaj put vam želim govoriti o nečem drugom.

Vraćam se naime s predivnog vikenda provedenog kod prijateljice u Parizu. I ono što vam želim poručiti je da vjerojatno baš nikada nije pravi trenutak da nekamo otiđete i uživate, ali da svejedno to napravite!

Naime, ovaj prouženi vikend došao mi je u trenutku najveće gužve i tisuće obaveza koje trebam napraviti. Nikako dobar trenutak. No karte smo kupili još u listopadu pa nije moglo biti predomišljanja. I onda, u takvim situacijama sve preokrenem, presložim, organiziram, i - oslobodim taj otvor. I tek kad sam na aerodromu postanem svjesna da zaista putujem. I da mi to putovanje itekako treba.

image
SHUTTERSTOCK

Uspomene za cijeli život

U Parizu nismo razgledavali znamenitosti. Bila su to tri dana šetnje, zanimljivih i dubokih razgovora, kušanja tipičnih francuskih jela, oduševljavanja detaljima i atmosferom, kave na suncu, smijeha i šale, njuškanja po dućanima sa sirevima i vinima, druženja s nekim novim prijateljima. Bezbroj ugodnih doživljaja i hrane za dušu u samo tri dana. Ali baš točno koliko nam je trebalo.

Obaveze me kod kuće i dalje strpljivo čekaju, nisu nikamo pobjegle. Ali im je lakše prionuti sada kad se osjećam odmoreno i nadahnuto.

Ima još jedna važna komponenta koju vam u ovoj priči želim istaknuti. Nemojte se nikada obeshrabriti vremenskim prognozama, one zaista često griješe. Prije puta sam bila pogledala prognozu vremena za Pariz. Trebalo je u petak biti promjenjivo s kišom, u subotu cijeli dan samo kiša, a u nedjelju oblačno. Dok smo letjeli prema Parizu zamolila sam svoje anđele da nam pomognu s vremenom, da razgrnu oblake i priušte nam malo sunca. I zaista, kiša je padala samo u petak (za vrijeme dok smo ručali u restoranu), a cijela subota je bila prekrasno sunčana! Anđeli su nam ispunili želju.

Kad malo razmislim o drugim lijepim putovanjima na kojima sam bila tijekom života, sjećam se da mi se uvijek činilo da nije pravi trenutak, pogotovo dok sam još vodila projektni ured. I uvijek bih prije puta radila noćima i sve pripremala za dane kad ne budem tu, ali sve bih te napore zaboravila u trenutku kad bih se otisnula na putovanje. I sva ta putovanja su ostala predivne uspomene koje nosim kroz cijeli život i uvijek im se u mislima mogu vratiti.

Važno je putovati, promijeniti povremeno energiju na koju ste svakodnevno navikli, priuštiti si nove prizore, okuse, dojmove, nova mjesta, nove ljude.

I zato i vas pozivam da si već danas organizirate neko putovanje unaprijed. Najbolje je da putujete autobusom, vlakom ili avionom pa da imate već unaprijed kupljenu kartu. Posjetite konačno tu rodbinu ili prijatelje koji vas već dugo pozivaju da dođete. Ili jednostavno nađite neki zgodan aranžman za mjesto koje vas privlači. Jer ako budete čekali povoljno vrijeme, ono se možda nikada neće dogoditi, a vrijeme će prolaziti. Važno je povremeno nahraniti dušu putovanjima, važno je za sve nas. Poklanjajte si takve darove, bez obzira na „situacije“.

Vidimo se na nekom letu!

Linker
23. travanj 2024 23:44