SHUTTERSTOCK
životni ciklus

Ne uspoređujte se s drugima, svaka godina ima za svakoga od vas različito značenje!

Neke su godine prirodno namijenjene za to da zastanemo i okrenemo se više prema unutra, neke su idealne za započinjanje projekata, u nekima nam se događa veliki rast i napredak, a u nekima pak velike promjene

U jednoj knjizi koju upravo čitam (autorice Sandre Ingerman), zapela mi je za oko odmah na početku jedna rečenica koja kaže otprilike ovako:“Zamislite da stalno morate hodati kroz rijeku i to uzvodno, bilo bi vam cijelo vrijeme teško, zar ne? U današnjoj zapadnjačkoj civilizaciji često upravo tako živimo i to je jedan od razloga zašto je toliko ljudi stalno umorno.“

Što to znači kad ona kaže da hodamo nasuprot struji? Time želi reći da smo premalo povezani s prirodnim ritmovima života i da većinu stvari radimo prvenstveno vođeni umom, upotrebljavajući svoju volju i snagu. Govoreći samome sebi "Moram" ili "Trebam to činiti". Ne osluškujući pri tom dovoljno vlastite osjećaje, ne osluškujući svoje tijelo i intuiciju - prirodu unutar nas.

Nedavno me na jednoj konferenciji, u pauzi za ručak, jedan sudionik upitao: "Koje segmente svog posla namjeravaš proširiti?" On je naime u ovoj godini jako proširio svoj business i izuzetno je ponosan na količinu tvrtki koje vodi i količinu novca koji time zarađuje.

Ali ja sam odgovorila bez razmišljanja:"U ovom trenutku svog života ne želim ama baš ništa proširivati!"


Životna linija

Tako sam jasno vidjela kako je na liniji života tog čovjeka ova godina očito godina velikog rasta i poslovnog napretka, ali da je u isto vrijeme za moju životnu liniju ovo godina mirovanja, usporavanja i posvećivanja više obiteljskim nego poslovnim situacijama.

Kako u svom poslu radim i feng shui savjetovanja, dobro mi je poznato da svatko od nas neprestano prolazi kroz životne cikluse u kojima svaka godina ima drugačije značenje. Po feng shuiju, to su ciklusi od 9 godina. Neke su godine prirodno namijenjene za to da zastanemo i okrenemo se više prema unutra, neke su idealne za započinjanje projekata, u nekima nam se događa veliki rast i napredak, a u nekima pak velike promjene. A naravno, tu su i godine u kojima ubiremo plodove svog rada i slavimo.

Ne morate se razumjeti u feng shui da biste osjetili kakva je koja godina za vas. Važno je da svjesno zastanete, da obratite pažnju, da osjetite. I da zatim ništa ne forsirate, nego budete u miru i skladu s onime što ta godina u vašem životu podržava.

Jer ako se uklopite u energiju koju taj period nosi za vas, prolazit ćete kroz život "nizvodno" - bit ćete usklađeni s onime što osjećate da baš sada trebate (ili pak što ne trebate) činiti.

I zato, ako se ikada uhvatite u uspoređivanju - „Zašto je meni sada ovako, a onom drugom je baš krenulo...“, sjetite se da je svatko od nas u drugačijem trenutku svog životnog ciklusa, u drugačijoj fazi, u drugačijoj godini (iako se čini da je ista).

Ta će vam spoznaja također pomoći i da razumijete druge u situacijama kad ste vi u izuzetno aktivnoj godini i najradije biste pokretali sve prijatelje na akciju i u nove podvige. Poštujte činjenicu da su neki od njih na povoljnom ‘valu‘ za to, a za neke je bolje da sada miruju i naprave samo planove.

Ja sam potpuno mirna sa svojom mirnom godinom i okretanjem više prema unutra nego prema van. Znam da točno takva treba biti, znam da točno tako sada treba biti. I isto tako znam da će iduća godina biti sasvim drugačija.

Linker
19. travanj 2024 05:23