Naša okolina djeluje (podsvjesno) na nas bez prestanka - 24 sata na dan.
 Foto: Istock
na naš život utječu tri komponente

Možemo li promijeniti svoju sudbinu i otkuda uopće krenuti?

24. travanj 2018.
Baš sve što je oko nas utječe na naše misli, osjećaje i djela, a u konačnici i na našu sudbinu, a svi smo premalo svjesni toga.

Protekli je vikend za sve nas povezane sa Sretnim danom bio u znaku fantastičnih radionica Marie Diamond i njenog prvog gostovanja u Hrvatskoj. Nakon tri mjeseca priprema, prevođenja knjige i materijala, snimanja videa i meditacija, organiziranja intervjua i ostalog marketinga i još tisuću sitnica, konačno je došao taj čarobni vikend.

I sad nakon što je završio, mogu reći da sam jako sretna što smo Marie doveli u Hrvatsku, jer je zaista iznimna učiteljica u svakom smislu i svi su polaznici dobili neprocjenjiva znanja za cijeli svoj život. A njen način prenošenja znanja je beskrajno jednostavan i istovremeno vrlo konkretan i primjenjiv.

Marie Diamond je toliko otvorena, srdačna i pristupačna, da na prvi pogled uopće ne odaje dojam osobe koja je vidovita, koja jasno vidi energetsko polje svake osobe i prostorije i posjeduje nevjerojatna drevna znanja o kojima je obučavana od svoje sedme godine.

Primijenite neke od ovih savjeta

Dok su radionice trajale, simultano sam prevodila i svako malo bih pomislila kako je baš velika šteta što je Marie tako malo poznata u Hrvatskoj, što je malo tko ovdje otkrio njenu mudrost. I pomišljala sam na desetak ljudi koji su željeli doći na radionice, ali su odustali i koliko enormnu dobrobit su propustili.

I zato bih vam u današnjoj kolumni željela prenijeti barem neke temeljne važne informacije s ovih radionica, koje su meni, još kad sam ih prvi put čula, razjasnila mnoge upitnike u glavi.

Dakle, prva bitna poruka koju nam je Marie prenijela je da na naš život utječu tri komponente, u jednakom omjeru (ovo će vam stvoriti jasnoću):

1. Takozvana 'Nebeska sreća' - to je ono s čime smo došli na ovaj svijet: plan naše duše, naši geni, osobine, specifični talenti, roditelji, mjesto gdje smo rođeni i također, namjera da iskusimo određene lekcije. Mogli bismo to nazvati i svojom sudbinom.

Ali, važno je zapamtiti, da je 'sudbina' samo jedna trećina priče! I također je bitno znati da je možemo mijenjati - svojim odlukama, preseljenjem u drugu zemlju i sl.

Upravo o ovoj komponenti nebeske sreće govori astrologija i srodne djelatnosti pa je tu važno imati na umu kako je vaša natalna karta samo jedna trećina priče, koju možemo promijeniti.

2. Ljudska sreća (također odgovorna za jednu trećinu utjecaja na naš život) je ono što sami kreiramo i na što možemo svaki dan utjecati, a to su prvenstveno naše misli, osjećaji i djela. Upravo o ovoj komponenti govore gotovo svi sudionici filma i knjige Tajna i čitava priča o Zakonu privlačenja najčešće se svodi na to da je važno na što su usmjerene naše misli i osjećaji, jer upravo to privlačimo u svoj život. No slika postaje puno jasnija kad shvatimo da je to samo trećina cijele priče.

S obzirom na to da je za mijenjanje vlastitih misli, govora i emocija potrebno puno predanosti i discipline (i trebalo bi stalno biti pozitivan), mnogima je to teško pa odustaju od čitave ideje o Zakonu privlačenja i prebrzo zaključe da on ne djeluje.

Ako radite isključivo na svom umnom sklopu, sasvim sigurno ćete 'dotaći plafon' preko kojega nećete moći prijeći.

3. Zemaljska sreća - ovo je komponenta o kojoj se najmanje govori, a utječe čitavom trećinom na naše živote. Ovdje se radi o mjestu (stanu ili kući) gdje živimo, mjestu gdje radimo, prostoru u kojem spavamo. Naša okolina djeluje (podsvjesno) na nas bez prestanka - 24 sata na dan.

Baš sve što je oko nas utječe na naše misli, osjećaje i djela (dakle na komponentu broj 2), a u konačnici i na našu sudbinu, a svi smo premalo svjesni toga. I zato je beskrajno važno pogledati prostore u kojima provodimo sate i sate svakog svog dana novim očima i vrlo ozbiljno shvatiti njihovu važnost.

I zatim unijeti promjene tako da naš okoliš odražava upravo ono što želimo privući u svoj život.

I zato evo u tom smislu nekoliko najbitnijih napomena:

  • U razbacanom okolišu ne možete postati uspješni.
  • Zatrpan dom neće privući nove prilike.
  • Posebnu pažnju posvetite ulaznom prostoru - što prvo vidite kad uđete u svoj dom? Osmislite najljepšu dobrodošlicu!
  • Svaka slika na zidu utječe na energiju prostorije i privlači prikazano.
  • Posebno pazite na slike u spavaćoj sobi - naša podsvijest dok spavamo može povjerovati da su stvarne.
  • Izuzetno je važno da uvijek sjedite i spavajte tako da vidite ulazna vrata.

Svjetska renomirana govornica i autorica Marie Diamond na radionici u Zagrebu.

Moj sin Jan koji nam je pomagao na radionicama, toliko je bio nadahnut Marienim savjetima, da je iste večeri prionuo na preoblikovanje svoje sobe i do tri u noći je entuzijastično unosio promjene.

Molim vas, i vi odmah primijenite neke od ovih savjeta i zatim promatrajte kako se vam se počinju događati - sve same sjajne stvari!

Teme
Linker
19. studeni 2021 00:51