Jeste li spremni napokon se baviti svojim željama?
 Foto: iStock
Samo ako vjerujete...

Može li 2019. biti vaša najbolja godina?

Bez obzira jeste li sve ovo već i prije čuli, u ovoj priči nije važno znanje, presudno je djelovanje! Pa tako vjerujte da 2019. može biti vaša najbolja godina do sada, oslobodite se svega nepotrebnog, uživajte u izradi svog plakata i zatim ga što češće gledajte i podsjećajte se svojih želja.

Iza mene je još jedan zaista poseban vikend. Moja tvrtka Sretan dan organizirala je još jedno gostovanje Marie Diamond (koju svi znamo iz filma i knjige Tajna) i mogu reći da je njena radionica o kreiranju naše najbolje 2019. godine bila izuzetno inspirativna i zaista pun pogodak. Još sam pod dojmom radionice pa vam želim prenijeti dio utisaka. Iako i sama poučavam sličnu tematiku i puno toga ste već o tome čuli, ipak je važno podsjetiti se.

Dakle, prva bitna stvar za kreiranje svoje sjajne sljedeće godine je da vjerujete da može biti bolja, drugačija, onakva kakvu želite.

Marie nam je ispričala o svom razgovoru s taksistom koji ju je vozio po Zagrebu.

"Kakva vjerujete da će biti vaša 2019. godina?" pitala ga je.
"Kakva? Naprosto još jedna godina. Ista kao ova. Ili možda još gora." odgovorio joj je on.

Jasno vam je da će bilo tko od nas teško kreirati za sebe nešto lijepo i drugačije ako vjerujemo da će sve uvijek biti isto.

Drugo, da bismo kreirali i privukli novo, važno je otpustiti staro. Pa nam tako Marie savjetuje da napravimo popis dobrih i popis loših stvari koje su nam se dogodile u ovoj godini koja je na izmaku. Da ih osvijestimo i zatim, umjesto uobičajenog pogleda na te događaje, koji bismo mogli sažeti u Nešto dobiveno, nešto izgubljeno, da si taj popis protumačimo kao Nešto dobiveno, nešto naučeno!

U smislu rješavanja starog kako bi nam moglo doći željeno, osim otpuštanja starih događaja i emocija, uvijek je korisno napraviti i konkretnu fizičku akciju pa nas tako Marie potiče da svakako prije Nove godine raščistimo barem jedan svoj veliki ormar i riješimo se svega za što znamo da nećemo koristiti u cijeloj sljedećoj godini (čak i knjiga, da).

I zatim dolazi najvažniji korak - zaista se baviti svojim željama. Što god za sebe želite, ako to budete samo i jedino držali u svojoj glavi, teško da će se išta pokrenuti. Marie savjetuje da u svrhu posvećivanja svojim željama svakako napravimo svoj plakat vizije. Iako su mnogi od vas (uključujući i mene) već radili takav plakat, Marie mu dodaje neke dodatne dimenzije, povezane s feng shui pristupom pa su tako njene podloge za plakat svake godine u drugačijim bojama i podijeljene su na polja po stranama svijeta. No ako i nemate takvu posebnu podlogu za plakat, savjetujem vam da si ga svakako prije Nove godine napravite.

Odaberite veliki papir u boji koja vas najviše privlači, pronađite škare, ljepilo i bojice i odvojite vrijeme za potragu za fotografijama koje dočaravaju ono što za sebe želite. Časopisi su odlični, ali je još bolje isprintati ih s interneta. Naravno, možete i sami nacrtati svoje crteže. U sredinu plakata stavite svoju sliku ili napišite svoje ime i okružite se svojim željama. Osim fotografija, želje je važno i napisati. Marie sve voli konkretno objasniti: fotografije potiču našu desnu (kreativnu) moždanu polutku, a pisana riječ lijevu (racionalnu).

Nakon izrade, postavite svoj plakat u prostoriju u kojoj boravite više sati u danu (ured, dnevni boravak, spavaona) i svaki dan svoje ciljeve gledajte, osjećajte ih i u njih vjerujte. I naravno, poduzimajte akcije u njihovom smjeru!

Bez obzira jeste li sve ovo već i prije čuli, u ovoj priči nije važno znanje, presudno je djelovanje! Pa tako vjerujte da 2019. može biti vaša najbolja godina do sada, oslobodite se svega nepotrebnog, uživajte u izradi svog plakata i zatim ga što češće gledajte i podsjećajte se svojih želja.

Ovaj je pristup Marie pomogao da od anonimne djevojke iz Belgije postane svjetski poznata transformacijska učiteljica pa tko zna kakva će lijepa iznenađenja donijeti i vama!

Linker
17. travanj 2024 11:56