'Otkad sam kreirala svijet Sretan dan, svakodnevno sam okružena dobrom energijom, ljudima otvorenih srca, željnim novih znanja i spremnih na promjene i ne mogu zamisliti ljepše okruženje od toga.'
I tvoj svijet je važan

Kako kreirati svoj osobni sretan svijet, s vašim pravilima i ljudima uz koje se osjećate ugodno?

Bez obzira na (veliki, službeni, regularni, općeniti ili kako god ga želite nazvati) svijet oko nas, svi mi prvenstveno živimo u svom vlastitom svijetu.

Protekla četiri dana provela sam u Beču, na još jednoj ATL konferenciji (Udruženje transformacijskih leadera Europe). Ta su okupljanja uvijek vrlo intenzivna i inspirativna, a ovoga je puta bilo puno riječi o tome kako na najbolji način kreirati svoj svijet/carstvo u kojem pomažemo drugim ljudima. Taj pojam vlastitog svijeta oduvijek mi je bio zanimljiv.

Jer, kad malo bolje razmislite, baš svatko od nas kreira vlastiti svijet, zar ne? I bez obzira na (veliki, službeni, regularni, općeniti ili kako god ga želite nazvati) svijet oko nas, svi mi prvenstveno živimo u svom vlastitom svijetu.


Izbori i odluke

U doba prije interneta i globalizacije, taj naš osobni svijet sastojao se od obitelji, prijatelja, susjeda i kolega na poslu. I mjesta na kojima smo redovno provodili svoje vrijeme. No danas nam se pruža sjajna mogućnost da svoj svijet neograničeno proširimo. U njemu su danas svi prijatelji s Facebooka, oni s kojima smo u kontaktu putem Skypea, svi poslovni partneri s kojima redovno komuniciramo e-mailom... Također, dio našeg svijeta su i sve osobe i sadržaji koje pratimo putem interneta. Svi naši svjetovi danas su puno širi.

Ono što je bitno je da svoj osobni svijet kreiramo svojim izborima i odlukama, bez obzira na 'općeniti' svijet. I važno je toga biti svjestan. I bitno je znati da imate moć kreirati svoj osobni SRETAN svijet. S vašim pravilima, vašom energijom, s ljudima uz koje se osjećate ugodno i podržano. Svijet drugačiji od onoga što se ponekad čini nepromjenivim.

Često mi se polaznici radionica žele da im je na poslu teška atmosfera i kolege negativni, ali imaju osjećaj da će, ako promijene radno mjesto, vjerojatno doći u sličnu situaciju.

Vjerujte u to da postoje (poslovni) svjetovi u kojima ćete biti sretni i s takvom vjerom ih i tražite. Ili još bolje - budite hrabri i kreirajte svoj. Već samo pokretanje vlastitog posla je stvaranje jednog novog svijeta, kojemu upravo vlasnik daje život, notu, posebnost.


Tko ste vi u svom vlastitom svijetu?

Otkad sam kreirala svijet Sretan dan, svakodnevno sam okružena dobrom energijom, ljudima otvorenih srca, željnim novih znanja i spremnih na promjene i ne mogu zamisliti ljepše okruženje od toga. Sama sam (bez novčane ili bilo koje druge pomoći) pokrenula taj svijet, napunila ga ljubavlju i podrškom i već deset godina živim u njemu. Moguće je. To možete i vi.

Zastanite sada na časak i razmislite o svom osobnom svijetu. Zažmirite i osjetite ga. Kako biste ga opisali? Koji osjećaji u njemu prevladavaju? Koje boje? Mirisi, okusi? Osjećate li da ga snažno kreirate svojim idejama i svojom radošću ili na vaš svijet snažnije utječe vanjski svijet? Volite li taj svoj svijet u kojem svakodnevno živite? Kako se u njemu osjećate - kao kraljica/kralj svog svijeta, kao računovođa, kao rob na galiji, ratnik...?


Baš osjetite to - tko ste vi u svom vlastitom svijetu? Želite li i dalje to biti ili bi ustvari voljeli drugačiju ulogu? Je li vaš svijet onakav kakav zamišljate da bi trebao biti? Ili nešto 'vrišti' za promjenom? Samo vi to možete promijeniti.


Bolje mjesto

Kreirajte svoj osobni svijet svakodnevno s puno ljubavi prema sebi i drugima i zatim tu ljubav - proširite! Baš svatko od nas može danas podijeliti vlastiti svijet pomoću bloga, YouTube kanala, na Facebooku, Instagramu, LinkedIn-u...

Naši povezani svjetovi u kojima jedni s drugima dijelimo osjećaje, spoznaje, znanja koja smo otkrili i naučili, savjete koji nam pomažu, doslovno kreiraju jedan paralelni svijet, drugačiji od 'redovnog', ispunjen saznanjima koja su zaista važna i stvarima koje hrane duh. Jeste li toga svjesni?

I upravo je to način kako možemo svijet učiniti boljim mjestom - prvo kreiranjem vlastitog svijeta (na koji imamo neposredan utjecaj) u kojem smo autentični, iskreni, snažni i nadahnuti i zatim povezivanjem što više takvih svjetova.

Svijet nas treba!


Raspored Sanjinih radionica uvijek možete pronaći OVDJE

Linker
19. travanj 2024 17:35