FOTOGRAFIJE:
ne propustite

Šetnja "Šišanske legende" otkriva tajne malog mjesta na jugoistoku Istre

Šetnjom "Šišanske legende" posjetitelji će dobiti priliku upoznati povijest ovog nekad bogatog, veleposjedničkog mjesta, njegove običaje i legende, a ostala mjesta općine Ližnjan moći će upoznati kroz besplatne razglede tijekom ljeta

Subota 19. lipnja idealan je dan za upoznavanje Šišana jer će ćete upravo toga dana moći čuti najzanimljvije priče o ovom nekad prosperitetnom i bogatom mjestu. Kroz interpretacijsku šetnju "Šišanske legende" koja započinje u 18 h na trgu u Šišanu posjetitelji će krenuti na putovanje kroz šišansku povijest, običaje i legende o zmaju, križu i konjima. Tekst i režiju šetnje potpisuje Petra Bernarda Blašković, a uprizorit će je glumci Sedina Cerovac, Dejan Gotal i Ivona Bulešić. Posjetitelje očekuje “predstava kroz šetnju” temeljena na knjizi koju je početkom 20. stoljeća napisao svećenik, istraživač i pisac Valeriano Monti Cenni storici di Sissano, a suradnik na realizaciji šetnje bio je čuvar šišanske baštine Claudio Grbac.

image
FOTOGRAFIJE:


Prijavite se

Napominjemo da je broj sudionika je ograničen do maksimalno 35 osoba te su prethodne prijave obvezne. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-mail adrese TZO Ližnjan na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 052/578 426.

Propustite li ovo upoznavanje Šišana znajte da su vam od 12. srpnja do 31. kolovoza na raspolaganju besplatna stručna vođenja na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku po mjestima općine Ližnjan s početkom u 10 h, Ližnjana (ponedjeljkom), Nezakcija (utorkom) i Muntića (srijedom), i Šišana (četvrtkom).

Linker
13. travanj 2024 11:38