FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Neočekivani užitak

Sami za blagdane? Evo kako izvući najbolje iz te situacije

Provođenje blagdana solo za neke može biti depresivno, ali mi znamo kako iz ove situacije možete izvući najbolje

Bilo da to činite vlastitim izbor ili zbog okolnosti, provođenje blagdana solo za neke može biti depresivno i sasvim je u redu da se tako osjećate, ali mi znamo kako iz ove situacije možete izvući najbolje. Zamislite veličanstven dana kada možete raditi što god želite. Možete ustati iz kreveta ili ne, obući svečanu haljinu ili biti goli. Puštati glazbu koji želite i gledati filmove po svom izboru. Nitko vam neće to zabraniti, neće vam smetati niti će razgovarati o tome s vama. Nitko ne očekuje od vas da objasnite zašto ste se razveli ili zašto se dosad niste udali, imate li partnera ili djecu i slično.

Ako praznike provodite sami, ovo su trikovi kojima ćete ovaj Božić učiniti odličnim.


Počastite se

Najveća prednost solo blagdana? Ne morate drugima kupovati poklone, osim ako to doista želite. Zato taj budžet usmjerite na sebe, možete uštedjeti za neko putovanje ili kupiti novu torbicu. Možete si naručiti božićnu gozbu i gledati omiljene filmove bez da vam itko smeta.




Možete napraviti svoj raspored

Kad ste u obiteljskom domu, nemate toliko slobode da radite što želite. Obično svatko ima neke dužnosti oko čišćenje, kuhanja, spremanja i slično, ali za to ovog Božića nema potrebe. Probudite se kad želite i jedite kad želite. Možete spavati duže i opet popodne odrijemati. Nema pritiska da svi budu na večeri u određeno vrijeme niti da budete pristojni prema rođaku koju uvijek nastoji biti bezobrazan prema vama.


Možete provesti kvalitetno vrijeme sa svojim ljubimcima

Znate tko vam sigurno neće nabaciti ružne komentare ili postaviti krajnje neugodna pitanja? Vaš kućni ljubimac. Ova divna stvorenja ni ne znaju da je praznik, a sigurno su zbog brojnih obaveza ponekad zanemareni. Sad imate vrijeme samo za njih, možete ih voditi u šetnju, hraniti, maziti se s njima. Kako opuštajuće!


Možete gledati što god želite

Nema prepucavanja s gomilom rodbine oko blagdanskog filma kroz koji će polovica njih razgovarati (ili spavati). Ako želite gledati filmove Larsa von Triera, nitko vas neće spriječiti. Isto tako, ako želite imati maraton romantičnih filmova, možete.


Možete posvetiti vrijeme svom mentalnom zdravlju

Napravite kupku i provedite u njoj sat vremena, nitko vas neće ometati niti lupati po vratima kupaonice. Možete pročitati knjigu o samopomoći koja vas priprema za suočavanje s ljudima s kojima na Božić ne morate imati posla. Ako želite, možete napraviti plan za sljedeću godinu, što želite ostvariti, pogledati, gdje želite otputovati te kakve promjene želite napraviti u svom životu.


Možete volontirati

Ako ipak dio svog odmora želite provesti s drugim ljudima, zašto ne biste pomogli ljudima u potrebi radeći u pučkoj kuhinji? Ili ako ne želite imati doticaj s ljudima, možda lokalno sklonište za životinje može biti bolja opcija za vas. Što je zajedničko svim ovim savjetima o solo blagdanima? Izbor. Možete iskoristiti vrijeme za sebe kako god želite. Nije sebično preskočiti obiteljska i grupna slavlja, a briga o sebi može vas učiniti zdravijom i boljom osobom.

Linker
25. travanj 2024 17:29