Zanimljivo, brijačke stolice japanske su proizvodnje, a proizvedene su još 1958. godine.
 Snimio: Davor Žunić/Hanza Media
Kako cool

Retro brijačnice novi su hit, nas je oduševila ova, prva otvorena u Rijeci

4look Men Gentlemen Shop zamišljen je kao mjesto za druženje muškaraca, koji ujedno mogu i kupiti ručno rađene kačkete, cipele i leptir-mašne, a nama se čini kako je riječ o mjestu na kojem će muškarci doista okusiti hedonizam u pravom smislu riječi.

Piše: Luka Benčić


4look Men Gentlemen Shop, novi segment grupacije 4look, otvoren je na uglu Ulice žrtava fažizma, odmah do 4look frizerskog salona za žene.
- Kako su u salon navraćali i muškarci, naše ženske klijentice s pravom su negodovale, da tamo sjede dok one bojaju kosu, rade frizuru, znate već kako tu ima puno čekanja. Zato smo odlučili otvoriti nešto samo za muškarce, brijačnicu koja će, kao nekada, biti mjesto okupljanja, muških razgovora. Napravili smo to iz čiste ljubavi i promicanja tog lifestylea - priča Damir Matešković, direktor i vlasnik.

Snimio: Davor Žunić/Hanza Media
Eudaimonija je grčka riječ koja znači posjedovanje dobrog duha, odnosno dobrodušje, koje su stari Grci poimali kao životno blagostanje i najviše dobro, a taj pojam označava ljudski karakter usklađen s duhovnim rastom, odmjereno predavanje životnim užicima na moralan način. Upravo ta životna filozofija, objašnjava Matešković, podloga je koncepta, old school brijačnice s dodatnim sadržajima za muškarce sa stilom kao što su tetovaže, retro odjeća, fina pića…

Lifestyle koncept

Gentlemen Shop je, kako navode u svojim promo materijalima, lifestyle koncept store koji odgovara potrebi suvremenog muškarca da bude njegovan, uredan te stilski impresivan i jedinstven.

U skladu sa svjetskim trendovima, dizajn zaziva 50-e i 60-e kao vrijeme kada su muškarci držali do uglađenosti, profinjenosti i kvalitete, a takav pogled na život, naravno, podrazumijeva redovite odlaske u barber shopove koji se danas u retro varijanti vraćaju na velika vrata.

Humidori s vrhunskim cigarama, Hendrick's Gin, Santiago de Cuba rum i single malt whiskeyji, globus s pićima iz zagrebačkog odvjetničkog ureda 50-ih, potpuno funkcionalni gramofon iz 1959., brijačke stolice japanske proizvodnje iz 1958., customizirani motocikli iz minulih desetljeća - sve je u novoj riječkoj brijačnici na svojem mjestu i svaki je detalj važan segment hedonističkog raja.

Snimio: Davor Žunić/Hanza Media
U ovom cool prostoru sve odiše profinjenošću i stilom 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća. Osim što možete srediti svoju frizuru, izgled brade ili brkova, možete kupiti vrhunske cigare, popiti jednako kvalitetan whiskey ili se počastiti leptir mašnom.

Prema Mateškovićevim riječima, gosti ovdje mogu usporiti, porazgovarati uz čašicu vrhunskog pića, razgledati showroom i džentlmenski se dogovoriti ako žele nešto kupiti.

Sve na jednom mjestu

U ponudi su ručno rađeni proizvodi od najkvalitetnijih materijala, od kačketa do unikatnih kožnih cipela, personalizirani i moderno dizajnirani novčanici, maske za mobitele i drvene leptir mašne, Nixon satovi te riječki brend pametnih kišobrana Kisha. Tu je i tattoo studio Nero Ink, specijaliziran za cool tetovaže u stilu 50-ih i 60-ih, kao i za sve ostale želje klijenata, a želja vlasnika je u garaži u dvorištu napraviti i radionicu za preradu motocikala u stilu cafe racera.

Damir Matešković najavljuje da će 4look Gentlemen Shop redovito organizirati i razna događaja poput radionica o pušenju lula, akustičnih svirki, prezentacija raznih brendova, a u pripremi je i muški kalendar prigodno nazvan - "Eudaimonija".

Naziv mjesta: 4Look Genlemen Shop
Adresa: Ulica žrtava fašizma 2a, Rijeka
Web: www.4look.hr
Radno vrijeme: Radnim danom od 9 - 20 h, Subotom od 8 - 13 h

Cijene:

  • Muško šišanje 80 kn
  • Tradicionalno brijanje 70 kn
  • Brijanje 40 kn
  • Bojanje kose - od 90 kn naviše

Evo kako izgleda ovaj muški hedonistički raj...

Linker
13. travanj 2024 07:27