Antonija Blaće, Ida Prester i Jelena Veljača
 NEJA MARKIČEVIĆ, MARKO MISCEVIC/CROPIX
pruži i ti podršku

Razgovor o ovoj bolesti više ne smije biti tabu tema! Jedino zajedno možemo maknuti stigmu i sram

Neke žene kad dobiju ovu dijagnozu osjećaju stid i sram, dok su druge u potpunosti ravnodušne, kao da se sve to događa nekom drugom

Iako je kod žena u Hrvatskoj rak vrata maternice drugi najčešći uzrok smrti povezanih s rakom, samo trećina njih svake godine napravi kontrolu. No i dan danas, mnoge žene podcjenjuju važnost redovitih posjeta ginekologu, što bi bio najjednostavniji način da se ova bolest rano identificira i izbjegne njezin razvoj, što bi onda povećalo šanse za oporavak.

Život se u potpunosti može izmijeniti kada se rak vrata maternice dijagnosticira i započne liječenje. Vrlo često se u tim slučajevima razvija čitava lepeza najrazličitijih briga, razmišljanja i osjećaja. Neke žene kad dobiju takvu vijest osjećaju stid i sram, dok su druge u potpunosti ravnodušne, kao da se sve to događa nekom drugom.

Libresse se uključuje kako bi donirao novac od svakog prodanog proizvoda i osigurao podršku ženama koje se bore s rakom vrata maternice.

Akciju su podržale i mnoge javne ličnosti poput Antonije Blaće, Jelene Veljače, Lane Klingor Mihić, Ide Prester, Martine Tomčić i drugi...

Više pogledajte u VIDEU.



Do 31. svibnja, za svaki kupljeni proizvod, Libresse će donirati 30 lipa Udruzi Zdravka, koja djeluje u sklopu Hrvatske lige protiv raka, u svrhu financiranja programa koji pomaže ženama koje pate od raka vrata maternice. Donacije Udruzi Zdravka bit će iskorištene za tjedne radionice koje će se protezati tijekom cijele godine te webinare i individualne konzultacije s vodećim stručnjacima iz područja psihologije, onkologije i ginekologije.

Cilj ovog projekta je podržati sve žene koje su imale dijagnozu raka vrata maternice, te odagnati sram i stigmu koja se vezuje uz ovu bolest. Nadalje, želimo istaknuti važnost prevencije i liječničkih kontrola, uvećati šanse rane dijagnoze te smanjiti rizik od smrti na najmanju moguću mjeru. Nadamo se da ćemo s ovim aktivnosti nastaviti borbu protiv društvenih tabua, djelovati pozitivno na društvo i pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

image
Akciju #PružiRuku podržale su Antonija Blaće, Ida Prester, Jelena Veljača, Lana Klingor Mihić, Ana Kolar, Alis Marić, Martina Tomčić
NEJA MARKIČEVIĆ, MARKO MISCEVIC, RANKO SUVAR, TOM DUBRAVEC, JOSKO PONOS/CROPIX



#PružiRuku je jedna od mnogih aktivnosti sa svrhom koja je dio dugoročnog programa Projekt V. Radi se o inicijativi za promjenu, kojoj je cilj pružiti podršku intimnom života žena diljem svijeta. Ovaj projekt nadilazi naše proizvode i kampanje i poduzima korake koji ne samo da podižu svijest o važnim temama, nego i potiču na konkretno djelovanje.

Libresse neće stati sve dok se iz društva ne uklone tabui i dok žene ne počnu živjeti slobodno.



Powered by

Libresse

Linker
24. travanj 2024 16:35