FOTOGRAFIJE: Saša Rodić
ne propustite

Prvi virtualni dan otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta u Zagrebu

Uz hrvatske studente, na fakultetu studiraju i mladi iz Kine, Indije te iz europskih zemalja.

Tradicionalni Dan otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ove je godine još zanimljiviji i dostupan je svim građanima. Pandemija koronavirusa poremetila je studiranje i redovne studentske obaveze, no KIF nije htio zakinuti maturante za Dan otvorenih vrata i snimio je zanimljiv film koji nas vodi kroz prijemni ispit, ali i otkriva zašto je upravo ovaj fakultet posljednjih godina na samom vrhu izbora za studiranje. Uz hrvatske studente, na fakultetu studiraju i mladi iz Kine, Indije te iz europskih zemalja.

- Poštovane maturantice i maturanti, prije svega zahvaljujem vam na interesu upravo za ovaj fakultet. Ovo je vodeći fakultet kad je u pitanju edukacija u sportu, ne samo u ovoj zemlji već i u široj regiji. Ako upišete ovaj fakultet čekaju vas mnoge stvari koje će vam zasigurno obilježiti život - izjavo je Tomislav Krističević, dekan KIF-a.


Pravi stručnjaci

U zanimljivom filmu studenti se mogu upoznati s devet različitih dijelova prijemnog ispita. To su većinom motorička znanja iz sportova s kojima su se susretali u dosadašnjem školovanju. Isto tako, građani mogu zaviriti u svijet u kojem se obrazuju naši profesori, treneri te vrhunski sportaši današnjice.

Kineziološki fakultet nudi mogućnost mladima da postanu stručnjaci u procesima vježbanja u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, kineziterapiji i zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti, s aktivnim i rekreativnim sportašima na područjima kondicijske pripreme, fitnesa, sportske rekreacije, raznim sportovima, te u sportskom menadžmentu. Uz sveučilišni studij, na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u svojim studijskim programima sadržava sveobuhvatan program za izobrazbu trenera, koji svojim stručnim znanjem doprinose sportskim klubovima timskih i individualnih sportova, te sportskoj rekreaciji, fitnesu i kondicijskoj pripremi sportaša i nesportaša.

Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih stručnjaka kineziologa budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave za studij vrše se elektronički putem www.postani-student.hr te predajom potrebne dokumentacije preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet u vremenu od 31.5.2021. do 11.6.2021. godine. Razredbeni postupak za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održat će se 2.7.2021. i eventualno 3.7.2021., a za integrirani sveučilišni studij Kineziologija 30.6.2021. i 1.7.2021. godine.

Linker
27. travanj 2024 05:54