Magnezij je u tijelo najbolje unijeti hranom - i vodom!
 Foto: iStock

Prirodnim magnezijem najlakše se borite protiv stresa i umora

05. travanj 2016.
Umor i iscrpljenost glavni su uzročnici stresa, koji se mogu umanjiti dovoljnim unosom prirodnog magnezija.

Ispunjavanje brojnih svakodnevnih obaveza izravno utječe na povećanje razine stresa kod odraslih osoba. Postoje brojne tehnike i načini borbe protiv stresa, ali gotova svaka uključuje uzimanje magnezija, jednog od najvažnijih minerala koji sudjeluje u više od 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Magnezij opušta mišiće, doprinosi normalnom radu živčanog sustava te normalnim psihološkim funkcijama, poput koncentracije, učenja, pamćenja i rasuđivanja.

Nedostatak magnezija

Neki od ključnih uzročnika stresa su umor i iscrpljenost. Upravo magnezij doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. On sudjeluje u staničnim reakcijama pri kojima se stvara energija pa su tako umor i iscrpljenost često posljedica nedovoljnog unosa magnezija u dnevnoj prehrani.

Prirodan magnezij

Uravnotežena i raznovrsna prehrana osmišljena je upravo s ciljem zadovoljavanja preporučenog dnevnog unosa vitamina i minerala i ostalih hranjivih tvari. Magnezij je najbolje u tijelo unijeti namirnicama koje su bogate prirodnim magnezijem – hranom i vodom. Provedena su brojna istraživanja o magneziju, a neka od njih potvrđuju kako u populaciji prevladava nedostatak magnezija u prehrani.

Deficitom magnezija dolazi do brojnih problema u organizmu.

Prirodna mineralna voda Mg Mivela u borbi sa stresom nam može poslužiti kao idealan izvor magnezija. Naime, preporučeni dnevni unos magnezija je 375 mg, a 1 litra Mg Mivele sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala.

Nije svaki magnezij isti

Važno je znati da nije svaki izvor magnezija isti i da ga je u tijelo najbolje unijeti hranom i vodom. Magnezij u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode.

Posebnost Mg Mivele je i ta što dolazi u dvije verzije – gazirana i blago gazirana.

Iako postoje brojni dodaci prehrani koji sadrže magnezij, najbolje ga je u tijelo unijeti namirnicama koje su prirodno bogate magnezijem. Kada se konzumira magnezij koji je prirodno sadržan u mineralnoj vodi, on je tijelu na raspolaganju u svom prirodnom mediju. Drugim riječima, bolje ga je piti jer se tako lakše apsorbira, za razliku od nekih sintetskih dodataka prehrani koji mogu biti teže iskoristivi ili imati određene popratne učinke. Prirodni magnezij u Mg Miveli u topivom je obliku kojeg organizam iz tankog crijeva lako apsorbira u krvotok, ne izazivajući laksativni učinak na probavu.

Pored vode, u hrani ga možete naći u zelenom lisnatom povrću, mahunarkama, sjemenkama, orašastim plodovima i integralnim žitaricama, dok je od voda idealna Mg Mivela. Budući da Mg Mivela, za razliku od nekih drugih voda bogatih magnezijem, ne sadrži veliku količinu sulfata, ona ne uzrokuje neželjene laksativne posljedice na probavu.

Vaša dnevna doza prirodnog magnezija
www.mgmivela.com

Teme
Linker
21. rujan 2021 18:29