Princeza Diana

 FOTOGRAFIJE: LFI/PHOTOSHOT/AVALON/PROFIMEDIA LFI/PHOTOSHOT/AVALON/PROFIMEDIA
Pravila zlatnog reza

Princeza Diana najljepša je plemkinja svih vremena! Prestigla je i kraljicu Raniju i Grace Kelly

Plastični kirurg dr. Julian De Silva analizirao je lica poznatih članica kraljevskih obitelji prema zlatnom rezu

Princeza Diana je najljepša članica kraljevske obitelji svih vremena. Naime, plastični kirurg dr. Julian De Silva analizirao je lica poznatih članica kraljevskih obitelji prema grčkom zlatnom rezu te otkrio da je pokojna Lady Di imala najatraktivnije lice.

Zlatni rez osmišljen je u staroj Grčkoj kako bi odredio fizičko savršenstvo uspoređujući mjere, omjere i simetriju I danas se koristi za određivanje ljepote u umjetnosti, arhitekturi, ali i mnogim drugim sferama. Prema Hrvatskoj enciklopediji, zlatni rez uvjetuje svojim skladnim odnosima najsnažniji doživljaj ljepote. Koristio ga je Leonardo Da Vinci za savršeno muško tijelo u svom poznatom djelu Vitruvijev čovjek (čovjek prikazan unutar dva geometrijska oblika - kruga i kvadrata).

Danas je kompjuteriziranu tehniku mapiranja lica po zlatnom rezu razvio dr. De Silva i koristi je u svom radu. Mapiranjem lica najpoznatijih članica kraljevskih obitelji utvrdio je da je princeza Diana bila najatraktivnija, a drugo mjesto je zauzela jordanska kraljica Rania. Među pet najatraktivnijih lica spadaju i Grace Kelly, Meghan Markle i Kate Middleton.


Princeza Diana

- Diana, Meghan i Kate su vrlo lijepe žene. Ali kad se govoro o mjerama, omjeru i simetriji prema grčkom zlatnom rezu, princeza Diana je bila najljepša - rekao je dr. De Silva, voditelji Centar za naprednu estetsku i plastičnu kirurgiju lica u Londonu.

Dodaje da je pokojna princeza Diana dobila najviše ocjene za oblik lica, širinu nosa, područje obrva, čelo i same obrve. Najmanju ocjenu je dobila za bradu i usne. Ukupan rezultat je 89.05%.

- Njezin usne su malo tanke i loše oblikovane, a brada je manje klasična nego kod drugih žena - naveo je.




Kraljica Rania

Jordanska kraljica Ranija Al-Abdulah zaista je prekrasna žena, a našla se na drugom mjestu s rezultatom od 88.9%.

- Kraljica Rania je najljepša živuća članica kraljevske obitelji i nevjerojatno atraktivna žena. Ona je dobila najvišu ocjenu za svoju klasično oblikovanu bradu i lijepo oblikovane usne. Niže ocjene je dobila za širinu nosa i područje obrva - objasnio je dr. De Silva.




Princeza Grace od Monaca

Glumica Grace Kelly, kasnije poznata kao princeza Grace, imala je rezultat od 88.8% te tako došla na treće mjesto najatraktivnijih lica kraljevskih obitelji.

- Princeza Grace ima bezvremensku ljepotu i imala je najviše ocjene za razmak između očiju, a njezin položaj očiju je gotovo savršen s ocjenom od 99,8%. Njezine zadivljujuće usne također su imale dobru ocjenu. Izgubila je bodove za bradu koja je malo nejasna - kaže dr. De Silva.




Vojvotkinja od Sussexa

Meghan Markle je imala rezultat 87.7% te tako zauzela četvrto mjesto. Dr. De Silva navodi da se Meghan istaknula zahvaljujući prekrasnoj simetriji lica. Također, pozicija njezinih očiju dobila je visoke ocjene, kao i usne. Najmanju ocjenu je dobila za sami oblik lica.



Vojvotkinja od Cambridgea

Kate Middleton se nalazi na petom mjestu s 86.82%, a dr. De Silva ističe kako je jedna od najljepših žena svijeta.

- Kate se ističe po tome što ima savršen razmak između nosa i usana te vrlo snažan razmak između očiju. Izgubila je bodove za slabiju bradu i čeljust kao i Diana - naveo je dr. De Silva.


Je li zlatni rez zaista "pravilnik" za ljepotu? Odlučite sami!

Linker
23. travanj 2024 19:39