Projekt 'Put za život'

Prikupljeno više od 120 tisuća kuna za djecu oboljelu od raka

15. listopad 2020.
Trojica prijatelja - Miljenko Mrkonjić, Tomislav Mrkonjić i Marko Marić uspjeli su ostvariti svoj veliki pothvat

Biciklisti i pokretači humanitarnog projekta Put za život nakon deset dana bicikliranja iz  Njemačke stigli su na cilj u Imotski. Nakon pređenih 1500 kilometara uz nepredvidive vremenske uvjete, trojica prijatelja Miljenko Mrkonjić, Tomislav Mrkonjić i Marko Marić uspjeli su ostvariti svoj veliki pothvat. Ovom nesvakidašnjom avanturom osvijestili su javnost o važnosti empatije i međusobnog pomaganja onima koji nas najviše trebaju te za djecu oboljelu od raka prikupli više od 120 tisuća kuna.

Pobijedio rak limfnih žlijezda

Miljenko je prije 10 godina pobijedio rak limfnih žlijezda, a ovom humanitarnom biciklističkom avanturom želi motivirati i ohrabriti svu oboljelu djecu. Sav prikupljen novac bit će doniran njemačkoj bolnici Hilfe Fur Krebskranke kinder u kojoj se Miljenko liječio te udruzi Sanus - Split Klub roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

„Ova ideja dugo mi je bila u glavi, no čekao sam pravi trenutak da je zajedno ostvarimo. Osjećam kao da sam danas pobijedio sve ono što je bilo kad sam se razbolio prije deset godina. Želio sam se na neki način odužiti ljudima koji su meni pomagali i jedostavno sam presretan.“- istaknuo je Miljenko Mrkonjić.

Transparent podrške

Projekt Put za život podržali su i Sandra Perković, Blanka Vlašić, NK Lokomotiva te momčad NK Dinamo koja je prošli vikend prije početka utakmice istrčala s transparentom podrške kako bi motivirali građane. Nesebičnu podršku dao je i bivši nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač koji je i sam tri puta obolio od zloćudne bolesti i prošao težak put.

Iako su biciklisti ostvarili putovanje života i stigli na svoje finalno odredište, možete se uključiti u ovaj hvalevrijedni projekt jer Put za život i dalje traje. Sve informacije o projektu i kako donirati sredstva možete pronaći na web stranici:

https://www.betterplace.me/we-ride-against-cancer-put-za zivot63?fbclid=IwAR2_Tt6Sx9WdnCtnVuP1OlXRodYkvtKGVcK7UKWAo_Dy-1DEtyFVf3gT_mI

 

 

Teme
Linker
17. prosinac 2020 21:30