Od 9. do 18. rujna

Prijavite se na ovogodišnju utrku Mliječna staza

Ove će godine UNICEF sredstvima prikupljenima na utrci podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama (PoMoZi Da), koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo

UNICEF-ova utrka Mliječna staza održava se već šest godina kako bi se osigurala važna ulaganja za djecu i mlade u Hrvatskoj. Mliječna staza tradicionalna je UNICEF-ova humanitarna utrka koja se održava šestu godinu zaredom, a u razdoblju od 2017. do 2021. godine postala je važna platforma za podizanje svijesti i prikupljanje resursa za ključna ulaganja u dobrobit djece kroz UNICEF-ove programe u Hrvatskoj. Svake godine u UNICEF-ovu se utrku uključuje sve veći broj korporativnih partnera, a Kaufland Hrvatska podržava Mliječnu stazu kao glavni sponzor od njezina prvog izdanja 2017. godine. Uz podršku više od 20 tisuća sudionika u prvih je pet godina utrkom Mliječna staza prikupljeno 4,5 milijuna kuna za potporu najugroženijoj djeci u Hrvatskoj. Tim je sredstvima UNICEF podržao otvaranje nacionalne banke humanog mlijeka, osigurao financijsku potporu udomiteljskim obiteljima s najmlađom djecom, svim rodilištima u Hrvatskoj osigurao opremu te podržao uspostavljanje usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

Podrška mentalnom zdravlju

Ove će godine UNICEF sredstvima prikupljenima na utrci podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama (PoMoZi Da), koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Procjenjuje se kako će time biti educirano više od 400 učitelja i nastavnika, a izravnu će korist imati više od 20 000 učenika osnovnih i srednjih škola. Mliječna staza bit će središnje događanje u UNICEF-ovoj kampanji za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, kojoj je cilj ukazati na važnosti uklanjanja još uvijek prisutne stigme oko mentalnog zdravlja, a koja često sprečava mlade da potraže pomoć.

Aplikacija i događanja uživo

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2022. odvijat će se na tisućama staza diljem Hrvatske tijekom 10 dana, od 9. do 18. rujna. Uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo djeca, mladi, obitelji, trkači, udruge, klubovi i svi ostali hodanjem, trčanjem, vožnjom na biciklu, rolanjem ili u kolicima te svojim porukama podrške i donacijama pomoći će podići svijest o važnosti mentalnog zdravlja djece i mladih te podržati poboljšanje brige za mentalno zdravlje djece i mladih u Hrvatskoj.

Prijavite se na utrku Mliječna staza 2022. na www.mlijecnastaza.hr.

Više informacija dostupno je i na službenom Facebook događaju utrke te na www.unicef.hr gdje se mogu naći i Savjeti za očuvanje mentalnog zdravlja.

Linker
25. travanj 2024 04:32