Volite li punčeve?

 SHUTTERSTOCK
jako jednostavno

Postanite punč majstor: Tri recepta koja ćete obožavati i vi i svi oko vas!

Uz kuhanje sve te hrane, vjerojatno ne želite dodatne napore oko pića i baš zato trebate pripremiti punč

Volimo božićne koktele, ali priprema domaćeg božićnog pića za goste odličan je način da svojim praznicima date poseban pečat. Ali povrh kuhanja sve te hrane, vjerojatno ne želite dodatne napore oko pića. Zato smo za vas pronašli recepte koji će vas oduševiti, a vrlo su jednostavni.


Mojito punč

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • 30 grama šećera
  • 50 ml svježeg soka od limete
  • 30 grama listića mente
  • 225 ml laganog ruma
  • 500 ml pjenušca

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte šećer sa svježim sokom od limete, a zatim pustite da se šećer otopi. Dodajte listiće mente i izmiksajte kako biste ih zgnječili i sjedinili. Dodajte svijetli rum i ostavite mješavinu da odstoji najmanje jedan sat ili preko noći.
  2. Kada budete željeli poslužiti punč, procijedite u vrč i dodajte pjenušac.
  3. Ako želite, možete dodatno poslužite preko leda s narezanom limetom i listićima svježe mente.


Punč od citrusa i viskija

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • 15 limuna
  • 300 grama šećera
  • 4 štapića cimeta
  • 450 ml vode
  • 450 ml burbona

Priprema:

  1. Od kore limuna izrežite 8 dugih trakica i iscijedite 550 ml soka. Sok ostavite po strani.
  2. U tavi pomiješajte trakice limunove korice, šećer, štapiće cimeta i 450 ml vode. Zagrijavajte na srednjoj jačini vatre dok se šećer ne otopi, miješajući. Zatim maknite s vatre i pustite da odstoji 10 minuta.
  3. Uklonite i bacite koricu limuna. Stavite napravljeni sirup od limuna u hladnjak dok se ne ohladi. Izvadite i bacite štapiće cimeta.
  4. U zdjeli za punč ili velikom vrču pomiješajte limunov sok, pripremljeni sirup, burbon i 500 ml hladne vode. Poslužite odmah na ledu ili poklopite i ostavite u hladnjaku do 3 dana.


Crna magija

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • 750 ml crnog vina
  • 450 ml tamnog soka (borovnica, brusnica, koji god okus želite)
  • 55 ml brandyja
  • 70 ml likera od maline
  • 140 grama kupina
  • 150 grama crnog grožđa
  • 2 narezane šljive
  • Korica naranče i cimet za ukras

Priprema:

  1. Pomiješajte crno vino, voćni sok, brandy, liker, kupine, grožđe i šljive u velikom vrču. Ohladite 1 do 2 sata.
  2. Ulijte u čaše i ukrasite koricom naranče i cimetom.

Linker
19. travanj 2024 09:29