Polovica ispitanika će prethodni posao pamtiti po radnom iskustvu, a manje od petine po stjecanju znanja.
 Foto: iStock
Iskustva Hrvata

'Posao nam je donio ljubav, iskustvo, ali i čir na želucu'

26. listopad 2017.
Što je ono najbolje što vam je donio zadnji posao koji ste radili? MojPosao ovo je istražio i to u anketi provedenoj na više od 1700 ispitanika.

Najbolje što je većina ispitanika (50 posto) dobila od svog zadnjeg posla je radno iskustvo. Ispitanici su tako, navode, stekli iskustva poput vođenja i odgovornosti, brzine i spretnosti te vještinu komunikacije s ljudima.

Stjecanje znanja

'Prethodni posao bio je zahtjevan i jako dinamičan, ali upravo iz tog razloga usvojila sam mnoga nova znanja i vještine', kaže jedna ispitanica, dok drugi ispitanik navodi da je radio u 'nevjerojatno teškim uvjetima', ali dodaje: 'Dobitak zbog tog iskustva je vrijedan, jer će sve drugo biti pjesma.'

Nešto manje od četvrtine ispitanika (17 posto) posljednji će posao najbolje pamtiti po iskustvu dodatnog učenja i stjecanja znanja. Među njima su i ispitanici koji su prošli stručno osposobljavanje, ali i oni koji su imali priliku koristiti strani jezik.

'Radio sam posao koji nisam radio prije te sam stekao iskustvo koje ne bih stekao na drugim radnim mjestima', kaže jedan ispitanik.

Za 13 posto ispitanika dobri prijatelji su ono najbolje što im je donio zadnji posao.

'Upoznala sam prijateljicu za cijeli život', kaže jedna ispitanica.

Samo ljubav

Kontakti su najbolje što je zadnji posao donio za 6 posto ispitanika, dok je njih 4 posto na zadnjem poslu pronašlo ljubav.

'Upoznala sam ljubav svog života za prošlom poslu', otkriva tako jedna ispitanica, dok druga priznaje: 'Emotivni partner je bio sin mog šefa, ali sve je završilo otkazom.'

Za 10 posto ispitanika najbolje što je donio zadnji posao bili su: otpremnina, vještina postavljanja prema poslodavcu, motivacija za završetak fakulteta, strpljivost, ali i stres te čir na želucu.

'Sve navedeno, osim emotivnog partnera, ali i to će se promijeniti', optimistično zaključuje jedan od ispitanika.

Teme
Linker
03. prosinac 2021 23:35