FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Vi ste više od vaših odluka

Ponekad izaberem sasvim krivu osobu, situaciju ili komad odjeće. Ali to sam ja i to je sasvim OK

Previše često sebe definiramo kroz uloge koje nam donose naše prividno dobre i loše odluke


Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, vlasnica bloga www.7thsensecoaching.com


Ponekad odlučim sjajno! Ponekad izaberem sasvim krivu osobu, situaciju ili komad odjeće. Ali to sam ja u svim svojim šašavim oblicima. Koliko god to drugima izgledao neracionalno.

Jer previše često sebe definiramo kroz uloge koje nam donose naše prividno dobre i loše odluke. Kao što ne postoji dobar i loš čovjek - ne postoji niti ekskluzivno dobra i loša odluka. Razlikuju se samo po tome što smo iz toga naučili.


Zanimljiva pouka

Odluka da počnemo trenirati sigurno je odlična. Ali ako smo odabrali sport koji nikako ne odgovara našoj bazičnoj formi učinit ćemo više štete nego koristi koliko god kretanje bilo zdravo. Loše odluke - LOŠE SU UGLAVNOM U NAŠIM GLAVAMA. Izvana gledajući one samo služe da neke lekcije naučimo brže i jednostavnije. Na primjer, ideja da cijeli vikend slavite uz brdo hrane i alkohola možda izgleda kao idealan provod, ali za većinu nas to znači tjedan detoksa nakon bakanalija.

Ipak, najgore je kad počnete sebe poistovjećivati s vašim odlukama. Jer ruku na srce svi dobro poznajemo životne faze. Dok je u jednoj sve veoma lagano i kao od šale za čas se situacija može okrenuti i čini se da ništa što poduzimamo nije dovoljno dobro.

Upravo zato se trebamo DISTANCIRATI od odluka jednim dijelom. Prihvatite da ponekad činite pogrešne odluke i izvucite pouku iz toga. Nemojte se 'lijepiti' za loše ishode jer će oni proći i na horizontu će se pojaviti neka fullll pozitiva. Život je jednostavno takav, vibrantan i nepredvidljiv. Pustite ga da vam omogući da sebe upoznate u svim mogućim okruženjima i sa svim mogućim pokušajima i pogreškama jer je to put koji nikada neće završiti. Njegujte svoje pravo da budete odgovorni za svoje izbore jer je to važno i izdvaja vas iz mase. Vi niste vaša odluka, ali iz svake možete izvući zanimljivu pouku ,)

Linker
20. travanj 2024 00:49