Sve do srpnja ove godine Matija je bio zdrav, aktivan, vrijedan i živio je život punim plućima.
 Foto: Privatni album
Zajedno za Matiju

Pomozimo ovom mladiću u borbi protiv zloćudnog tumora

Uz klasično liječenje, mladom hrvatskom kreativcu Matiji Raosu, nužna je i dodatna, izrazito skupa terapija.

Mladi hrvatski kreativac i predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca Matija Raos obolio je od zloćudnog tumora, zbog kojeg je završio u bolnici te mu predstoje novi ciklusi kemoterapije i brojne pretrage, koji su ga iscrpile i zdravstveno i financijski.

Kako bi mu pomogli, njegovi su prijatelji na crowdfunding portalu Generosity.com pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za skupu terapiju liječenja.

Zastrašujuća dijagnoza

Sve do srpnja ove godine Matija je bio zdrav, aktivan, vrijedan i živio je život punim plućima. A onda se gotovo preko noći njegov život promijenio. Sredinom ljeta suočio se s dijagnozom zloćudnog tumora. Početkom svibnja pojavili su se prvi simptomi: blage probavne promjene i povremena bol koja je s vremenom postajala agresivnija. U bolnici Sveti Duh odrađena mu je biopsija, a nakon jednomjesečnih intervencija i pretraga Matija je premješten na onkološki odjel KBC Rebro, gdje su doktori dovršili pretrage i počeli provoditi terapiju.

Novi ciklusi terapije

U idućim tjednima Matiju čekaju novi ciklusi kemoterapije i brojne pretrage, koje su ga osim zdravstveno, iscrpile i financijski. Zbog dodatnih komplikacija s probavnim sustavom, Matija uopće ne može jesti, osim intravenozno, te do daljnjega mora biti pod stalnim lječničkim nadzorom, ne može napustiti bolnicu i nažalost nije u mogućnosti stvarati nove prihode.

Uz klasično liječenje, nužna mu je i dodatna, izrazito skupa terapija. Zbog toga je Matiji u ovoj situaciji ključna podrška i prisutnost najuže obitelji.

Matija svima unaprijed zahvaljuje na pomoći, moli za mir kako bi njegov oporavak bio što uspješniji te da se sva komunikacija usmjeri na broj telefona: 091 1946 604.

Svi koji žele pomoći mogu sudjelovati u crowdfunding kampanji na ovom linku.

Linker
25. travanj 2024 10:53