FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
food blogeri u akciji

Pokrenut je prvi humanitarni ‘bake sale‘, a uključiti se možete i vi

Hrvatski food blogeri udružili su se u jednoj predivnoj humanitarnoj priči

Food blogeri diljem Hrvatske odlučili su se ujediniti te su na Instagramu otvorili profil Humanitarni bake sale, a sve kako bi pomogli kolegici Heleni Jakoliš, koja stoji iza profila Zdravo i slasno.

Heleni je nakon dugotrajne borbe sa zdravljem dijagnosticiran limfedem (kronična infekcija lajmskom boreliozom) te joj je odobreno liječenje u Francuskoj. Kako bi otišla potrebna joj je financijska pomoć.


Veliki odaziv

- Ena Kokanović s bloga Slavonka je pokrenula inicijativu, a ja sam joj se pridružila. Za sada smo okupili više od 20 blogera (Domaćica Sanja, Janja Benić, Vedran Bošković i brojni drugi) te smo otvorili profil u svrhu prikupljana sredstava, odnosno tzv. Bake sale gdje će se svaki dan objavljivati proizvodi (keksi, kolači, pogače i sl.) po cijenama od 50 kn (ili više). Osoba uplaćuje novac Heleni, a nama šalje potvrdu o uplati te joj bloger o svom trošku šalje paket na kućnu adresu.

Inicijativa je započela kako bismo pomogli kolegici, ali ćemo nastaviti s radom i nastojati podržati i druge akcije u budućnosti. Ovo je prva humanitarna akcija food blogera te vjerujemo da će biti podržana u lijepom broju - govori nam Nina Mrvica s bloga Bake me by Nina.

VIŠE INFORMACIJA POTRAŽITE OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 22:41