Fru je dobio ime po Johnu Fruscianteu. Nježan je i drag, a ako ga pogledate u oči, vidjet ćete u njima cijeli svijet. I priča se da ima supermoći...
 Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Luka Maji Predragović
Oni nas trebaju

Pasica kasica - mala, ali važna akcija za napuštene njuškice

14. ožujak 2017.
Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadržaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica želi, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napuštenim psima može značiti najviše.

Pasica kasica pokrenuta je u prosincu 2016. godine s ciljem pomaganja psima u skloništima i azilima, ali na ponešto drugačiji način.

Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadržaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica želi, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napuštenim psima može značiti najviše, odnosno da uvijek postoji način kako možemo pomoći.

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Ivana Rubelj Boubish
Bajka je jedno posebno nježno i divno biće (kao iz bajke). Ne vidi dobro očima i ne čuje dobro ušima ali zato besprijekorno vidi i čuje svojim divovskim srcem. Topla je toliko da može poslužiti kao grijalica. Živjeti s njom i uz nju je moćno otprilike kao putovati kroz Svemir.

Prikupljanje donacija

Tijekom cijele godine Pasica kasica prikuplja donacije namijenjene nizu udruga i volontera, a trenutno ju možete pronaći na tri lokacije u centru Grada: Mali plac u Branimir centru, Daspas / Tri Frtalja u Tomašićevoj 5 i –Love, Ana. design studio u Dežmanovom prolazu 4. Pasica kasica kontinuirano pomaže i u traženju privremenih i stalnih domova za pse iz skloništa te umrežavanju udruga i volontera, a trenutno redovito surađuje s pet udruga.

Također, u suradnji s partnerima Pasica kasica dio od prodaje svakog AromAntique prirodnog proizvoda za pse i malog modnog dodatka iz najnovije Daspas kolekcije proslijeđuje ravno u šape onih kojima to najviše treba.

Prva kampanja u nizu nastala je za Udrugu Indigo u suradnji s fotografom Sanjinom Kaštelanom i ilustratorima Ivanom Štrukelj (Tratinchica), Tenom Leticom, Ivanom Rubelj (Boubish), Anom Kovačić i Lukom Predragovićem (Maji Studio).

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Ana Kovačić
Aspen je jednostavno savršen. I traži nekoga s kim će lajati na mjesec, nekoga koga će voljeti više od svih loptica, nekoga tko će mu biti najbolji prijatelj na svijetu. Osmijehom oko glave pristat će na svaki poziv na igru, šetnju u šumu ili bilo koju drugu avanturu.

Suradnja s ilustratorima

Pasica kasica nastavit će započetu suradnju s ilustratorima, a planira i nove suradnje s dizajnerima, fotografima, animatorima i uličnim umjetnicima. Trenutno u suradnji s dizajnericom Anom Tevšić Nauković priprema novu kampanju za pse koji na privremenim smještajima čekaju svoj stalni dom.

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Tena Letica
Iggy Pop je definitivno najveća zvijezda koju poznajemo. Ovom šarmeru godine ne mogu baš ništa, ali zato usamljenost lako slama njegovo veliko srce. I dalje vjeruje da negdje postoji jednako veliko ljudsko koje će ga voljeti bez roka trajanja.

Ako želite pomoći njuškicama, a ne znate točno kako, evo dobrog načina.

Sve od srca za napuštene šapice kojima to najviše treba možete ubaciti u Pasicu kasicu:

  • svake srijede od 16 do 21 h na Malom placu u Branimir centru (Branimirova 29)
  • ponedjeljkom i srijedom od 9 do 15:30 h, utorkom i četvrtkom od 13:30 do 20 h te subotom od 9 do 12 h u Daspas / Tri Frtalja (Tomašićeva 5)
  • od utorka do petka od 13 do 20 h te u subotu od 10 do 14 h u –Love, Ana. design studio (Dežmanov prolaz 4)

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Ivana Strukelj
Victoria je bila najsretnije šape i brzo je pronašla svoj dom i svog čovjeka.

Široko otvorenih šapa primaju se stare i nove stare zdjelice, ogrlice i vodilice i igračke, dekice , jastuci i pseći kaputići, hrana i nagradice, sredstva protiv nametnika i sve što može pomoći. Za volontiranje, šetanje, privremeno ili stalno udomljenje možete pisati Pasici u Inbox na Facebooku ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Teme
Linker
23. rujan 2021 17:32