Pomoći onima kojima je najpotrebnije najljepši je poklon koji možete dati.
 Foto: iStock
Bosonogi nas trebaju

Ovog Božića budi faca i ti, baš kao i ovi klinci koji su stavili druge ispred sebe

U tijeku je akcija grupe pulskih učenika, kojima je cilj prikupiti čim više novca za siromašne umirovljenike. I vi možete biti dio toga.

Grupa klinaca Bosonogi odlučila je pokrenuti akciju za Božić pod nazivom "Heroji Preživljavanja".

Nažalost, ne trebate puno razmišljati da biste shvatili o kome i čemu je ovdje zapravo riječ... Svi smo mi svakodnevno svjedoci situacija od kojih ti se plače - kad vidimo staricu kako na blagajni prebire po novčaniku zbrajajući lipice ne bi li uz pecivo možda skupila i za jogurt, kad vidiš još starijeg gospodina kako naboranih i prljavih ruku prebire po smeću ne bi li "ulovio" barem jednu zbog koje će dobiti 50 lipa povratne naknade...

"U Hrvatskoj čak trećina penzića preživljava u sijeni. To su poniženi siromašni heroji pogaženog dostojanstva. To su ljudi koji ne pitaju za lovu, ali im je jako teško. To su oni starci koji nemoju nigdje nikoga, ne mogu raditi, imaju brdo godina i nikakvu penziju. Ideja je ta da im mi djeca i mladi damo pare na ruke, zagrlimo ih i zaželimo sretne blagdane. Ako počnu pričati saslušamo njihovu životnu priču, pitamo ime i adresu kako bi mogli ponovo pomoći. Kako do love? Pa umjesto da pitaš tvoje starce za poklon pitaj ih za lovu, pola tebi a pola za ovu spiku. Budi frajer te pronađi i pomogni svog nonića i nonicu, pomogni našim herojima preživljavanja!" kažu Bosonogi.

Ovo je video poruka njihovim vršnjacima, ali i svima nama, a govori o pravim herojima preživljavanja - siromašnim penzićima, kako sami kažu. Nastala je s namjerom da im se pomogne putem ove jedinstvene akcije.

Više informacija o ovoj akciji, pronađite ovdje.

Linker
19. travanj 2024 06:15