Valeria Calpanchay

 FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM
Znakovi upozorenja

Ova žena je otišla na spoj s varalicom s Tindera, a evo kako je uočila da nešto opasno ne valja!

Valeria Calpanchay je sa Simonom Levievom otišla na spoj 2018. godine kad se doselila u Njemačku

Netflix je napravio još jedan genijalni dokumentarac, Tinder Swindler. Priča je to o muškarcu Simonu Levievu (pravog imena Shimon Hayut) koji se predstavljao kao bogati dijamantni mogul, udvarao se ženama preko aplikacijw, a onda ih prevario uzimajući im ogroman novac.

Nakon što je dokumentarac izašao, počeli su izlaziti i novi detalji. Jedna žena tvrdi da je izašla na spoj s njim, nije ju prevario, ali je brzo uočila da nije iskren.

Valeria Calpanchay je rekla za The Mirror da je sa Hayutom otišla na spoj 2018. kad se doselila u Njemačku. S obzirom na to da nije poznavala puno ljudi u Münchenu, odlučila je isprobati aplikacije za spojeve. Ondje se počela dopisivati sa Shimonom.

- Imala sam profil na Tinderu i vidjela sam muškarca koji se zove "Simon", bio mi je zgodan i činilo se da puno putuje. Obožavam putovati, posjetila sam mnoge zemlje pa sam mislila da bi bilo dobro upoznati se. Bila sam znatiželjna - rekla je Valeria.

Dodaje kako je spoj bio vrlo spontan, vidjeli su se nakon jednog dana dopisivanja. Javio joj se nakon što je završila s poslom i pitao ju za kavu.




Koji su bili znakovi upozorenja?

Međutim, vrlo brzo je počela sumnjati u istinitost onoga što govori i radi.

- Prvo sam pomislila "milijunaši ne pokazuju novac na Tinderu jer jednostavno ne trebaju to". Baš zbog toga me zanimalo kakav je uživo - ispričala je.

Dodaje da je predložio da popiju kavu u bogatom dijelu Münchena.

- Sjećam se da smo sjedili pet minuta i onda je predložio da odemo na drugo mjesto jer mu se nije sviđao jelovnik. Zatim sam s njim otišla u skupocjenu trgovinu cigara jer je želio popušiti jednu. Potom smo otišli u trgovački centar, gdje smo napokon sjeli na kavu, kafić je izgledalo skupocjeno - kaže.

Dodaje kako nije bio komunikativan nego je puno pričao o sebi. No, kad ga je Valeria pitala odakle je, nije joj dao odgovor. To joj je bilo neobično.

Isto tako, imao je dva mobitela i pred njom je imao bizarne telefonske pozive. Valeria tvrdi kako je pred njom razgovarao o milijunskim transakcijama.

- Tko priča o novcima pred strancima? - rekla je u čuđenju.

- Bilo je čudno što je pričao o drugim djevojkama, govorio je kako mu šalju fotografije, čak mi je pokazao neke. Ne bih vjerovala nekome tko mi pokazuje privatne fotografije drugih djevojaka - kaže.

Spoj je trajao oko sat vremena.

- Nisam bila sigurna je li iskren ili ne - istaknula je.

Otkrila je da joj je istu večer poslao poruku da dođe na party u njegovu kuću.

- Bilo je kasno i već sam bila u pidžami pa mi se nije išlo. Malo smo se dopisivali putem WhatsAppa, ali nisam željala ići. On mi je na to odgovorio "Mislio sam da si malo spontanija" - rekla je.

Priznaje da je bila šokirana kad je saznala tko je on.

- Moja teorija je da je on išao na nekoliko spojeva dnevno i oprezno birao žrtve jer ne bi svatko "pao" na njega. On je profesionalac - zaključila je.

Linker
11. travanj 2024 13:03