Iva Šulentić je ambasadorica projekta već drugu godinu za redom.
 Promo
Počinje Eko-paket

Od upotrebljene Tetra Pak ambalaže mališani izrađuju skulpture

14. prosinac 2016.
Eko-paket je edukativni projekt namijenjen hrvatskim eko školama i vrtićima o adekvatnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže te važnosti brige za okoliš.

Tetra Pak i udruga Lijepa naša već šestu godinu zaredom provode edukativni projekt namijenjen hrvatskim eko školama i vrtićima o adekvatnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže te važnosti brige za okoliš. U šest godina, zahvaljujući projektu Eko-paket, educirano je gotovo 40.000 djece diljem Hrvatske kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad.

Poticanje mališana

Potičući djecu na prikupljanje i izradu radova od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže, mališani na zabavan način uče o ulozi čovjeka u brizi za okoliš. Razvrstavanje upotrijebljene ambalaže prvi je korak u lancu održivog upravljanja otpadom.

Zahvaljujući adekvatnoj reciklaži, od otpada stvaramo vrijednu sirovinu koja se kasnije koristi za proizvodnju novog proizvoda, čime se doprinosi stvaranju kružnog gospodarstva.

Škole i vrtići koji su prijavljeni u projekt tijekom godine će sakupljati upotrijebljenu ambalažu i od nje izrađivati skulpture, čestitke ili crtane radove na tri zadane teme (klimatske promijene, zaštita šuma i reciklaža). Imat će priliku osvojiti i vrijedne nagrade.

Veseli se projektu

Iva Šulentić, kao ambasadorica projekta već drugu godinu za redom, zajedno s organizatorima prenosit će najmlađima znanja kako prikupljati i reciklirati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu.

- Jako se veselim što sam i ove godine dio Eko-paket projekta i ne mogu dočekati radionice koje nas očekuju na proljeće. Prošlog tjedna sam posjetila eko vrtić u Malešnici gdje su djeca ususret blagdanima od upotrijebljene ambalaže izradila simpatičnog soba. Upravo to je jedan od super primjera kako klinci zajedno sa svojim tetama u vrtiću mogu biti kreativni i učiti o recikliranju na zabavan način - rekla je.

Promo
Djeca su u eko vrtiću u Malešnici od upotrijebljene ambalaže izradila simpatičnog soba.

Uključite se

Želja organizatora je, uz primarnu edukaciju djece, osvijestiti škole, vrtiće i naravno roditelje kako bi primjerom vlastitog ponašanja najmlađima bili uzor. Oni pozivaju sve zainteresirane eko škole i vrtiće da se priključe projektu do kraja godine te na zanimljiv i kreativan način educiraju najmlađe.

Više informacija pročitajte na službenoj Facebook stranici Eko-paket Hrvatska i na www.eko-paket.hr, a svoje prijave možete poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Što je Tetra Pak?

Tetra Pak je vodeće svjetsko društvo za proizvodnju rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda. Usko surađujući s kupcima i dobavljačima, pružaju sigurne, inovativne i ekološki ispravne proizvode koji svakog dana ispunjavaju potrebe stotina milijuna ljudi u više od 170 zemalja diljem svijeta. S više od 23 000 zaposlenika u preko 80 zemalja, vjeruju u vođenje odgovorne industrije i održivi pristup poslovanju. Njihov moto 'Štiti što je dobro. odražava viziju da hranu svugdje učine sigurnom i dostupnom.

Teme
Linker
27. listopad 2021 02:47