Instagram
tajna holivudskih glumica

Nije u genima sve - poste po 16 sati, vježbaju šest puta tjedno i nigdje ne idu bez soka od celera

Jennifer Aniston (50) i Reese Witherspoon (43) mogu se pohvaliti linijom na kojom im zavide i mnogo mlađe kolegice.

Da se za ljepotu i dobru liniju itekako treba pomučiti dobro znaju holivudske glumice Jennifer Aniston (50) i Reese Witherspoon (43). Što god da je u pitanju, dobra genetika ili strogi režimi prehrane, vidimo da djeluje. Obje glumice izgledaju gotovo kao i na početku svojih karijere, a od toga je prošlo više od 20 godina.


U čemu je zapravo tajna?

Zvijezda serije 'Prijatelji' koja je nedavno otvorivši Instagram uspjela jednim selfijem 'srušiti' spomenutu društvenu mrežu drži se režima prehrane 16:8. U prijevodu, to je 16 sati posta, dok se u ostalih 8 sati mogu rasporediti i kreirati obroci po želji.

Iako na prvu zvuči radikalno, zapravo ga nije teško provesti. Jennifer tako jede između 10 i 18 sati, a u ostalih 16 u obzir jedino dolaze kava, čaj, zeleni smoothie, pa i čaša vina.

- Primijetila sam veliku razliku nakon ovog režima prehrane. Oduvijek se moja prehrana sastojala od povrća, bijele ribe i pečene piletine. I obavezno tople vode s limunom - rekla je Aniston u intervju za Radio Times. Stručnjaci kažu da povremeni post poboljšava razinu šećera u krvi, pojačava rad mozga i produljuje životni vijek.

U intervju je Jen također rekla kako pokušava vježbati pet puta tjedno i kad ujutro ne posti popije smoothie od celera te se zatim 'baci' na meditaciju i vježbanje.

- Prvo vozim bicikl oko pola sata, a zatim radim jogu oko 40 minuta. Nakon toga idem u teretanu gdje vježbam na različitim spravama kako bi pojačala snagu tijelu. Uvijek kombiniram različite sprave kako bih zbunila tijelo - kaže.


Za Reese nema labavo

- Ustajem u 5.30, popijem kavu i zeleni smoothie, a u teretani sam obično već oko 7. Vježbam šest puta tjedno, a najviše volim trčati - rekla je Witherspoon. Dodaje da voli kombinirati ples, trening snage i istezanje. Kada planinari, Resse ponekad koristi manje utege i tako zapravo kombinira kardio i trening snage.

U brze dijete, kaže ne vjeruje. Jede više manjih i zdravih obroka u danu pa si na dnevnoj bazi može priuštiti i užine. Pritom je unos alkohola svela na najmanju moguću razinu.

Reese i Jennifer zvijezde su nove serije 'The Morning Show' koja s prikazivanjem kreće u studenom.



IZVOR: dailymail

Linker
18. travanj 2024 06:17