Korak po korak
 Getty Images/iStockphoto
OTKRILA 'TOPLU VODU' ILI

Neviđeni hit od 9 milijuna pregleda! Primalja oduševila trikom za savršeno brijanje intimne zone

Njezin video vodi gledatelje korak po korak kroz najbolji način brijanja intimne zone

Heather Helton, primalja iz Raleigha u Sjevernoj Karolini s više od 19 godina iskustva u radu s rodiljama, nedavno je na Tik Toku otkrila super jednostavnu metodu kojom možete izbjeći pojavu neugodnih uraslih dlačica i kvržica prilikom brijanja intimne zone.

Objasnila je da su je njezine pacijentice i dvije kćeri tinejdžerske dobi inspirirale da o tome snimi video na ovoj popularnoj online platformi. Njezin video, koji ima više od 9 milijuna pregleda, vodi gledatelje korak po korak kroz najbolji način brijanja intimne zone, od pripreme kože do odabira najboljih proizvoda za brijanje i njegu nakon brijanja. Helton kaže da ljude nitko nikada nije poučio kako pravilno brijati intimnu zonu te smatra da je upravo to razlog zašto je njezin video postao viralan.

- Ni sama se ne sjećam da me itko ikada podučio kako se brijati bilo gdje. Mislim da niti moje prijatelje to nitko nikada nije naučio. To nije jedna od stvari o kojima se mnogo i otvoreno priča, kao da se podrazumijeva da svi znaju kako se to radi. I nakon svih pitanja u vezi toga s kojima sam se susretala na poslu i koja sam čula od svojih kćeri i njihovih prijateljica, zaključila sam da je vrijeme da i ja nešto objavim na TikToku - izjavila je Helton za Insider.


Topli tuš i pranje kože sapunom

Helton ističe da nije medicinski nužno niti više higijenski brijati intimnu zonu, već je to isključivo stvar osobne preferencije. Za one koji žele skratiti ili ukloniti sve dlačice s intimne zone, savjetuje da prvo stanu pod topli tuš te operu intimnu zonu sapunom za osjetljivu kožu, po mogućnosti bez mirisa. Taj korak pomaže u uklanjanju nečistoća i bakterija s kože.

- Ako se nikada ranije niste brijali, trebali biste prvo malo skratiti dlačice prije nego što stanete pod tuš kako biste izbjegli da se britvica zatrpa predugim dlakama - objašnjava Helton.


Piling za uklanjanje odumrlih stanica

Sljedeći korak je piling na cijeloj zoni koju namjeravate brijati.

- To pomaže u uklanjanju odumrlih stanica s površine te da brijanje bude učinkovitije - kaže Helton napominjući da je stvar osobnog izbora koji piling ćete koristiti, no želite li izbjeći nadraženost kože, dajte prednost pilinzima koji imaju što manje sastojaka. Za prvi put, nanesite minimalnu količinu pilinga na intimnu zonu te, ako osjetite peckanje, zatezanje ili primijetite bilo kakvu drugu neželjenu reakciju, nabavite drugi piling.


Britvicu povlačite u smjeru rasta dlačica i često je ispirite

Nakon što ste pripremili kožu, vrijeme je za brijanje. Helton tvrdi da su britvice koje su namijenjene muškarcima najbolji izbor jer su najoštrije. Upotrijebite posve novu britvicu i povlačite je u smjeru rasta dlačica, a nakon svakog poteza isperite britvicu jer „začepljena“ britvica neće biti učinkovita. Nastojte što manje puta prelaziti britvicom preko istog područja kako biste izbjegli nadraženost kože.


Nanesite kremu na bazi hidrokortizona i hamamelisa

Kako biste spriječili upalu kože nakon brijanja, bit će dovoljni proizvodi koje možete kupiti u svakoj drogeriji. - Prvo na kožu nanesite kremu na bazi hamamelisa koja sadrži najviše 14 posto alkohola. Kad se upije, nanesite tanak sloj kreme s 1 posto hidrokortizona na obrijano područje kože. Ostavite da se upije, a zatim nastavite s nanošenjem hidratantnog proizvoda koji inače koristite, odijevanjem itd. - savjetuje Helton na TikToku. I za kraj, pričekajte da dlačice prvo malo izrastu prije nego što ponovite cijeli postupak.


VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 17:28