Ova je kampanja dio programa Superseniori, kojem je cilj prikupiti sredstva za podizanje kvalitete života starijih osoba te njihovo uključivanje u zajednicu.
 Foto: Promo
Zaslužili su bolje

Naš poznati glumac pleše s bakicom, a što ti činiš za starije?

U tijeku je kampanji 'Punjač za seniore' posvećena starijim osobama i poboljšanju kvalitete njihova života. I vi možete dati svoj doprinos u prikupljanju sredstava za fond SUPERSENIORI.

Za razliku od vašeg omiljenog uređaja, starije osobe pune se tako da ih se uključi u život zajednice i na taj način smanji njihova socijalna izoliranost.

Stoga je, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, već drugu godinu za redom, organizirana nacionalna kampanja "Punjač za mobitele", ove godine s popularnim glumcem Jankom Popović Volarić u glavnoj ulozi.

Kampanju drugu godinu zaredom provodi Zaklada Zajednički put u suradnji sa Zakladom Slagalica, a sudjelovati mogu svi građani, doniranjem putem platforme www.doniraj.org.

Od Zagreba, preko Osjeka, do Vukovara

"Punjač za seniore" kampanja je kojom se prikupljaju sredstva za fond SUPERSENIORI i podržavaju projekti različitih udruga koje se bave pitanjima starijih osoba na području Grada Zagreba, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Udruge koje će podržati bit će odabrane putem posebnog javnog natječaja. Cilj SUPERSENIORA jest osigurati kontinuiranu podršku postojećim projektima te podržati razvoj novih projekata koji poboljšavaju kvalitetu života starijih osoba.

Nakon što je proteklog vikenda, u sklopu tradicionalnog sajma antikviteta na Britanskom trgu, obilježen početak akcije, podsjetimo da se ona nastavlja sve do 25. listopada.

Foto: Promo
Svaki donator u zamjenu za donaciju može odabrati "perk" koji želi da mu se pošalje kao zahvala za donaciju :) Prefora!

Koliko im treba?

Cilj je prikupiti 60.000 kn (do sad je prikupljeno 10.863 kn), što će omogućiti financiranje najmanje tri projekta. Udruga sa 20.000 kn može seniorima omogućiti najmanje 6 mjeseci tjednih radionica, edukacija, savjetovanja i slično. To je najmanje 120 divnih ljudi kojima ćete uljepšati tjedan.

Vaša donacija pomoći će konkretnim projektima i programima koji će seniore napuniti pozitivnom energijom, novim znanjima, vještinama i informacijama te zabavom i tako im omogućiti da žive bolje u društvu koje ih vrlo često zaboravlja.

Promotivnim kampanjama SUPERSENIORI istodobno jačaju svijest građana o potrebama i problemima starijih osoba te ih pozivaju da i sami financijski podupru projekt. SUPERSENIORI neizravno potiču i jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za starije osobe, promiču osnivanje i razvoj postojećih senior-centara i klubova, kao i nove modele rada sa starijim osobama na lokalnoj razini.

Bilo bi lijepo biti dio toga, zar ne?

Linker
20. travanj 2024 10:54