Ovo je fotografija kojom naš poznati fotograf konkurira na natječaju Planet in Balance.
 MARJAN RADOVIĆ
PLANET IN BALANCE by NATIONAL GEOGRAPHIC

Naš fotograf Marjan Radović ušao u uži izbor natječaja National Geographica

Podvodna fotografija meduze i plastične najlon vrećice fotografirana u podmorju Jadrana oduševila je žiri koji čine urednici National Geographica. 

Više od 13.000 fotografija zaprimljeno je iz više od 195 zemalja svijeta na natječaj PLANET IN BALANCE poznatog časopisa NATIONAL GEOGRAPHIC.

Među najboljih 25 fotografija nalazi se i fotografija iz Hrvatske, i to našeg poznatog fotografa Marjana Radovića.


Nevjerojatni prizori

Podvodna fotografija meduze i plastične najlon vrećice fotografirana u podmorju Jadrana oduševila je žiri koji čine urednici National Geographica.

Urednici i kustosi časopisa National Geographic pregledali su sve fotografije poslane na natječaj, pronašli nevjerojatne prizore četvrti s kontejnerima za smeće i reciklažu duž pločnika, srčane slike odlagališta smeća i smeća na našim plažama, slike kako ljudski rast dovodi divlje životinje u opasnost....

Press/Marjan Radović
Fotoaparat i fotografija mogu biti moćan alat, smatra Radović.

"Proizvodimo plastiku, o njoj ovisimo i sada se topimo u njoj" snažna je poruka koju sam želio poslati sudjelovanjem na natječaju, izjavio je Radović.

Naš se planet svakodnevno brine za nas, tako da moramo učiniti sve njemu zauzvrat. Da bismo svom rodnom planetu omogućili da napreduje, moramo postići planet u ravnoteži kako bi zadržali sjajne, prekrasne i nezaboravne krajolike koje nam naš planet pruža, ističe fotograf.


Moćan alat

Prva izložba koja će obići svijet bit će prikazana na festivalu Photofest od 7. do 10. studenog u San Miguel de Allende (Američka prijestolnica kulture 2019. godine.) u partnerstvu s National Geographic.

Izložba kojoj je cilj podizanje svijesti o globalnoj krizi plastičnog otpada i osnaživanja nove generacije okolišnih vođa koji se zalažu za borbu protiv ovog problema. Snaga ovih fotografija i njihovih priča pokazuju da je slika moćan alat ne samo za dokumentiranje evolucije čovječanstva, nego i pokazuje da je jedna od velikih sila fotografije to što nas tjera da razmišljamo i razmišljamo. Imajući to na umu, Photofest se pridružuje ovom slučaju koristeći materijale na svojim izložbama koji minimaliziraju utjecaj na okoliš, pomažući tako da ponovno bude Planet u ravnoteži. Zajedno možemo postići planetu u ravnoteži.


Istovremeno moćne i predivne, fotografije Marjana Radovića možete pogledati na:

WEB: marjanradovic.com

INSTAGRAM: @marjan041

Linker
13. travanj 2024 23:19