Zavirite u u svijet napetih međuljudskih odnosa, tajni i otkrivanja istine koja je često pogubna za pojedince.
 Getty Images
sjajni naslovi

Napeti i uzbudljivi trileri bez kojih ovog ljeta nećemo htjeti ići na plažu

05. srpanj 2019.
Za sve ljubitelje trilera i krimića donosimo neke novitete uz koje ćete zaboraviti na vrućine...

Dolazak ljeta znači da se bliže godišnji odmori, a upravo tada mnogi traže svoje omiljeno štivo bez kojeg je odlazak na plažu nezamisliv. Za sve ljubitelje trilera i krimića donosimo neke novitete uz koje ćete zaboraviti na vrućine i otići u svijet napetih međuljudskih odnosa, tajni i otkrivanja istine koja je često pogubna za pojedince.


1. Teresa Driscoll: Gledam te

Kada Ella Longfield načuje dva atraktivna mladića kako u vlaku očijukaju s dvjema tinejdžericama, smatra to beznačajnim sve dok ne shvati da su tek izišli iz zatvora, i tada je njezin majčinski nagon potakne da bude na velikom oprezu. No u trenutku kada odluči pozvati pomoć, nešto je zaustavi. Kada se sljedeći dan probudi, na vijestima čuje da je jedna od tih djevojaka, lijepa zelenooka Anna Ballard, nestala. Nakon godinu dana, Anne još uvijek nema. Ellu izjeda grižnja savjesti zbog onoga što nije učinila, no nije jedina koja ne može zaboraviti. Netko joj šalje prijeteća pisma zbog kojih ona počinje strahovati za vlastiti život. Apel u povodu godišnjice nestanka otkriva da Annini prijatelji i obitelj možda nešto kriju. Annina najbolja prijateljica, Sarah, ne govori potpunu istinu o onome što se te noći doista dogodilo, a njezini roditelji čuvaju vlastite tajne.

Roman Gledam te veliki je svjetski hit koji je zarobio srca obožavatelja trilera. Korisnici Kindlea, ovaj roman u izdanju Mozaika knjiga, zavoljeli su od trenutka izlaska.Ovaj roman mnogi uspoređuju s velikim svjetskim hitom Djevojka u vlaku autorice Paule Hawkins koji je prodan u višemilijunskim nakladama. Gledam te njezin je prvi roman preveden na hrvatski jezik, a prevela ga je Dragana Grozdanić.


2. Kerry Fisher: Poslušna žena

Biste li pristali na sve zbog muškarca kojeg volite? Čak i kad znate da je učinio nešto jezivo? Larin život samo je naizgled savršen. Njezin suprug Massimo jako je zgodan i uspješan u poslu, sinčić Sandro prekrasno je dijete, a dom im je kao iz bajke. No Lara zna nešto o Massimu. Nešto što ne smije nikome reći jer bi njihov život mogao biti upropašten. On bi izgubio posao, oni bi izgubili ugled, a možda i sina. Ta će tajna Laru pretvoriti u zatočenicu vlastitog braka.nMaggie se udala za Massimova brata Nicoa i živi s njim unatoč neugodnostima koje joj priređuje njegova kći iz prvog braka. I ona, baš kao i Lara, saznat će najmračnije tajne svojega supruga. Jednog će dana pronaći pismo koje će joj otkriti šokantnu tajnu o Nicovoj prvoj supruzi. Treba li Maggie tu tajnu podijeliti s njim ili će procijeniti da je za njihovu ljubav bolje da je on nikada ne sazna.

Roman u izdanju Mozaika knjiga donosi briljantno napisanu priču o izdaji i obmani, ali i ljubavi i opraštanju. Ako ste ljubitelji velikih hitova planetarno popularne Liane Moriarty ovo je naslov koji će vas jednako tako osvojiti.

TRILERI KOJI SE NE ISPUŠTAJU IZ RUKU

Nakladnička kuća Znanje u srpnju u biblioteci Knjiga dostupna svima donosi i dva skandinavska trilera - Šuma smrti Sare Blaedel, autorice knjige Zaboravljene djevojke, te Treći glas autora Cille i Rolfa Börjlinda.


3. Cilla i Rolf Börjlind: Treći glas

Sandra Sahlmann bila je sretna tinejdžerica. Vozila se na svojoj novoj bijeloj vespi kroz noć, po kiši. Iznenada je ostala bez goriva, motor se ugasio, a hladnoća joj se uvukla u kosti: samo je željela što prije stići kući. No čim je otvorila vrata, kao da se našla u najgoroj noćnoj mori. Otac joj se objesio. U trenu, njen je dom bio prepun policajaca koji su željeli što brže riješiti slučaj proglasivši ga samoubojstvom. Jedino se mladoj diplomantici Policijske akademije Oliviji Rönning Riveri čini da nešto u čitavoj priči ne štima. Kao prvo, Bengt Sahlmann nije ostavio oproštajno pismo. Osim toga, radio je u carinskoj upravi odakle je nedavno nestala veća količina zaplijenjenih narkotika. Možda je bio umiješan u krađu? Ili je želio razotkriti krivca i zato je ušutkan? Olivia ne može dozvoliti da ova pitanja ostanu bez odgovora. Sa svih strana stižu prikrivene prijetnje, ljudi povezani sa slučajem nestaju bez traga i ubrzo će postati jasno da je smrt Bengta Sahlmanna tek vrh ledenog brijega koji pluta mračnim vodama strašnih spoznaja.


4. Sara Blædel: Šuma smrti

Nakon dužeg dopusta, Louise Rick vraća se poslu u Odjelu za potragu za nestalim osobama, elitnoj jedinici pri Danskoj policijskoj upravi. Dodijeljen joj je slučaj petnaestogodišnjaka koji je nestao tjedan dana prije toga. Nakon što Louise sazna da je nestali tinejdžer sin mesara iz Hvalsøa, iskoristit će prigodu da potragu za mladićem poveže s osobnom istragom smrti svoga nekadašnjeg dečka otprije mnogo godina... Louise istraga vodi na putovanje kroz vrijeme. Povezuje se s osobama iz svoje prošlosti, uključujući Kima, glavnog istražitelja u policijskoj postaji u Holbæku, obitelj bivšeg dečka, fanatične članove neopaganističkoga kulta i njenu dugogodišnju blisku prijateljicu, novinarku Camillu Lind. Kopajući po zamršenoj mreži smrtonosnih veza u gradiću, Louise otkriva neizgovorenu, gorku istinu i opasne tajne.

Teme
Linker
20. siječanj 2023 01:51