Večer koja se pamti cijeli život
 FOTOGRAFIJE: zaklada Hrvatska za djecu
Živim.hr
Živim.hr
Emotivna priča s porukom maturanata

‘Moja maturalna večer‘ zaklade Hrvatska za djecu

17. travanj 2021.
Projekt je razveselio 25 maturantica i maturanata iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su zablistali u prekrasnim večernjim haljinama i odijelima

Posebna energija i emocije ispunile su večer u kojoj su maturanti bili glavne zvijezde revije Moja maturalna večer Zaklade “Hrvatska za djecu”. Uzbuđenost, ponos, hrabrost, zajedništvo i veselje sve su to emocije koje su se izmjenjivale među maturantima koji su prvi puta zakoračili na modnu pistu ispred zagrebačkog hotela The Westin. Revija se održala bez prisustva publike te uz poštivanje svih epidemioloških preporuka. Zbog pandemije koronavirusa maturanti diljem svijeta zakinuti su za mnoga druženja u periodu kada bi svi mladi trebali stvarati svoje uspomene na đačko doba. Zaklada “Hrvatska za djecu” svojim je projektom Moja maturalna večer razveselila 25 maturantica i maturanata iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te im omogućila da zablistaju u prekrasnim večernjim haljinama i odijelima.

“Već su dvije generacije maturanata zbog pandemije korona virusa uskraćene za možda najljepši trenutak u njihovom školovanju – svečanu maturalnu večer. Iako to svakako nije egzistencijalno pitanje, za nas je i emotivni doživljaj mladih motiv koji nas pokreće. Željeli smo da ne ostanu u potpunosti zakinuti za taj jedinstveni osjećaj te im ovom revijom i donacijom svečane odjeće želimo stvoriti uspomenu barem na tragu one koji su imali njihovi vršnjaci godinama ranije. Dajemo nadu i optimizam.” – izjavila je Renata Gubić, ravnateljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Zaklada treću godinu zaredom provodi projekt Moja maturalna večer kojim je usrećila više od 90 maturanata iz cijele Hrvatske. Projektu su se i ove godine spremno pridružili najpoznatiji hrvatski modni dizajneri te modne kuće. U ulozi modela bili su: Andrea, Danijela i Stjepan iz Osijeka, Ante, Katja i Lucija iz Splita, Mihaela iz Lipika, Josip i Senad iz Hrvatskog Leskovca, Davor, Josipa, Ronaldo i Veronika iz Lekenika, Luka i Tamara iz Karlovca te Franjo, Ivona, Luka, Ljubica, Martina, Mirjeta, Martina M., Patricija, Paula i Robert iz Zagreba.

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce, možemo i trebamo stvarati dobre vijesti koje će ovim mladim ljudima zasigurno ostati u pamćenju cijelog života.

Teme
Linker
27. rujan 2022 03:36