Ponekad nam treba samo malo vremena i mašte.
 Foto: Živim.hr
Božić dolazi...

Malo drugačiji adventski vjenčići - inspirirajte se s naših 15 ideja!

02. prosinac 2017.
Sati nas dijele od paljenja prve svijeće u Adventu. Tradicionalno, svjetlo na svijeći upalit ćemo i u svom domu, na svom adventskom vjenčiću. Jeste li ga već napravili?

I krenulo je. Prva adventska nedjelja nam je na vratima. Tradicionalno, upalit ćemo prvu svijeću na adventskom vjenčiću.

Ako ga još uvijek niste napravili ili nabavili, inspirirajte se idejama Spomenke Fabijančić, vlasnice zagrebačke Cvjećarnice Tea koja već punih 30. godina osmišljava i stvara malo drugačije bukete, aranžmane i vijence, kojima usrećuje svoje vjerne kupce.

Iako se, uvjerili smo se puno puta do sada, aranžiranje cvijeća i buketa može nazvati umjetnošću - ponekad nam za to treba samo malo vremena i mašte. Osim svijeća, cvjećarske spužve i možda koluta za vjenčić - sve drugo već imate ili lako možete nabaviti. Uvjerite se i sami... Donosimo vam četiri, zapravo pet, doista lakih, a kreativnih ideja u kojima ćete uživati u vrijeme Došašća.

Kao što možete vidjeti, koristili smo kolut od šiba koji lako i sami možete napraviti od šiba iz vlastitog vrta ili ih, kao i borove grane, možete kupiti na tržnici. Šiške gotovo svatko od nas ima među božićnim ukrasima, a kad već spominjemo ukrase - kuglice, zvjezdice, božićne figurice i dekoracije te ukrasne trake koje ne koristite, a stoje čekajući neka "bolja vremena", možete iskoristiti baš sad, za izradu vlastitog adventskog vjenčića.

Savjet više

Umjesto velike tegle, poslužiti se možete i zdjelom za voće ili kristalnom zdjelom, a umjesto duguljastog pladnja možete koristi i okrugli, stakleni ili plastični. Ma ideja ne nedostaje, samo se "razbacajte". Kako god ispao, bit će to vaš adventski vjenčić i kao takav originalan i napravljen s ljubavlju. A to je jedino važno u ova doba godine, da u sve unesete malo sebe i svoje topline.

No, ni to nije sve. Evo još nekih ideja koje bi vas mogle oduševiti.


No, ako si ipak želite "skratiti muke" jer nemate vremena ili mislite da niste talentirani, slobodno se javite Spomenki Fabijančić u Cvjećarnicu Tea. Ona će, uvjerili smo se i sami, učiniti čuda od svega što zamislite...


Iskoristite stare boce


FOTO: solebich.de

Napravite viseću instalaciju


FOTO: solebich.de

Poslužite se starim panjom


FOTO: zelfmaak-ideetjes.nl

Napunite te teglice


FOTO: herz-allerliebst.de

Umjesto kuglofa...


FOTO: trytrytry.de

Obično, a efektno


FOTO: wunderweib.de

Neka i porculan zasja


FOTO: wunderweib.de

Nema više keksića?


FOTO: femina.dk

Iskoristite bademe ili orahe


FOTO: femina.dk

Umjesto u reciklažu, staklenke na stol


FOTO: pinterest.com/simplyklassichome.com

Teme
Linker
05. prosinac 2022 05:15